Bratři Foersterovi / umělci tónu, slova i palety

Bratři Foersterovi / umělci tónu, slova i palety

Adresa:

Pelhřimov, Masarykovo náměstí 12

Termín: 6.3.2018 6.5.2018
Vstupné:

20/10 Kč

6bře - 6kvě celý den

Žánr: výstavy


Výstava, věnovaná bratrům Foersterovým, přibližuje nejen jejich životy a dílo. Známějšího Josefa Bohuslava představuje nejen jako hudebního skladatele a dlouholetého hudebního kritika a novináře, ale jako člověka vskutku múzického v širším smyslu slova. Byl totiž přesvědčen, že všechna umění navzájem úzce souvisí, a že jejich estetika je jen jedna a táž.

Múzami se nechal inspirovat mladší z bratrů, Viktor, malíř a významný mozaikář, jehož práce nacházíme na tak exponovaných místech, jako je Svatý Hostýn, kostel Panny Marie Sněžné v Praze, na Vyšehradě nebo Emauzích. Pro Pelhřimov vytvořil ve spolupráci se sochařem Františkem Bílkem mozaiku Kristovy hlavy v Děkanské zahradě, mozaiky pro bránu nového hřbitova, cyklus Křížové cesty pro kostel sv. Bartoloměje či terakotové reliéfy Křížové cesty pro poutní místo Křemešník. 

Muzeum Vysočiny Pelhřimov tedy touto výstavou, jejímž tvůrcem je pan Zdeněk Geist, představuje dvě velmi svébytné hudební a umělecké osobnosti tvořící v období přelomu 19. a 20. století, z nichž Viktor Foerster má k městu Pelhřimov velmi silnou vazbou také díky přátelství s děkanem Františkem Bernardem Vaňkem. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Pelhřimov Akce v obci Pelhřimov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bratři Foersterovi /...

Resort JohankaKamenice nad Lipou (14.8 km)

Resort Svatá KateřinaKaliště (18.2 km)

Zámek ÚsobíZbilidy (22.4 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?