KoresponDance 2024 – Žďár nad Sázavou

KoresponDance 2024 – Žďár nad Sázavou

Termín: 11.7.2024 (čtvrtek) 14.7.2024

11čvc - 14čvc celý den

Žánr: festivalynový cirkus tanec umění site-specific


Mezinárodní festival současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu KoresponDance se uskuteční již podvanácté. Hlavní festivalový program se uskuteční tradičně ve městě a na zámku Žďár nad Sázavou, doplněný bude o jeden festivalový den v pražském PRAKABu a poprvé festival zavítá i do Nového Města na Moravě do prostor Horácké galerie.

Prostory zámku a jeho okolí rozžijí francouzská tanečnice a choreografka Leïla Ka, slovenský novocirkusový performer Roman Škadra, francouzský multidisciplinární kolektiv Groupe ZUR přiveze podmanivou audiovizuální show. Německý tanečník Tobias M. Draeger připravuje projekt kombinující komunitní práci, fotografii, video a hudbu. Krásu nového cirkusu ukáže portugalský tvůrce a performer Joao Paulo Santos, španělský temperament prosákne do ulic Žďáru díky uskupení HURyCAN. Světovou i osobní premiérou bude multidisciplinární inscenace Panta Rhei v režii Martina Říčana.

V programu nebude chybět tradiční KoresponDance Battle, která se uskuteční ve spolupráci se špičkovým českým tanečníkem, výtvarníkem i hercem, Kristiánem Mensou.

Vedle workshopů a diskusí umělců s publikem či hudebních show hlavní program dále
doplní tradiční dětská představení projektů Škola tančí a Tvořivý tábor pro děti i dospělé.

Festival KoresponDance si zakládá na tom, že je otevřen pro širokou škálu publika. Nehledí na rozdílné generace, zájmy nebo sociální prostředí. V posledních letech KoresponDance akcentuje i ekologickou stránku a má za cíl zařadit se mezi „zelené“ festivaly.

Hudební kluby - Žďár nad Sázavou Akce v obci Žďár nad Sázavou

Podobné akce

Ubytování v okolí akce KoresponDance 2024 –...

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (81 metrů)

Resort ErichŽďár nad Sázavou (5.1 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (13.7 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?