KoresponDance 2024 – Nové Město na Moravě

KoresponDance 2024 – Nové Město na Moravě

Adresa:

Nové Město na Moravě, Vratislavovo nám. 1

Termín: 19.6.2024 (středa)

Žánr: festivalynový cirkus tanec umění site-specific


Mezinárodní festival současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu KoresponDance se uskuteční již podvanácté. Hlavní festivalový program se uskuteční tradičně ve městě a na zámku Žďár nad Sázavou, doplněný bude o jeden festivalový den v pražském PRAKABu a poprvé festival zavítá i do Nového Města na Moravě do prostor Horácké galerie.

19. června se největší site-specific festival současného pohybového umění vůbec poprvé představí v Novém Městě na Moravě. Odpolední i večerní hodiny si mohou diváci užít společně se slovenskou tvůrkyní, tanečnicí a choreografkou Soňou Ferienčíkovou a švýcarskou umělkyní a akrobatkou Stéphanie NDuhirahe. Obě umělkyně svá díla přizpůsobí specifickému prostoru galerie, obě díla pracují s prostorem zcela odlišně, ale přitom je propojuje jeden společný prvek, a tím je lano.

Festival KoresponDance si zakládá na tom, že je otevřen pro širokou škálu publika. Nehledí na rozdílné generace, zájmy nebo sociální prostředí. V posledních letech KoresponDance akcentuje i ekologickou stránku a má za cíl zařadit se mezi „zelené“ festivaly.

Hudební kluby - Vysočina Akce v obci Nové Město na Moravě

Podobné akce

Ubytování v okolí akce KoresponDance 2024 –...

Wellness Hotel MartaTři Studně (7.9 km)

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (10.3 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (11.7 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?