Přijměte pozvání na společnou výstavu Huga Jonáše (kovové plastiky a sochy) a Pavla Bezděčky (obrazy) s názvem PĚŠÁCI UMĚNÍ.

Na podzimní měsíce připravilo naše muzeum mimo jiné i malou uměleckou výstavu pod názvem Pěšáci umění. Svá nová díla zde představí dva autoři: Hugo Jonáš – sochy a Pavel Bezděčka – obrazy. Tato dvojice dosud připravila velmi úspěšné výstavy v Hradci Králové 2017 (Galerie Na Hradě), v Mikulově 2018 (Galerie Konvent), v Přibyslavi 2018 (Janáček galerie), Humpolci 2019 (Muzeum dr. A. Hrdličky) a nyní v Jihlavě. Jejich společné výstavy jsou ceněny zejména pro harmonický soulad vystavených soch a obrazů.

Hugo Jonáš je od roku 2015 umělecký pseudonym Davida Habermanna (*1979). Tento umělecký kovář ve své volné tvorbě pracuje s černou ocelí, v konečné úpravě často oživenou kontrastními pastelovými barvami, materiál zpracovává ručním kováním (zde je patrná rodinná řemeslná tradice); jeho tvorbu zcela vystihuje motto „umělec s dětskou duší“, častými motivy jsou příroda, příběh, tvar koule, biblické náměty, v posledním období se soustřeďuje na práci s figurou. Účastnil se řady setkání evropských umělců JEMA a kovářských akcí: Bad Hall (Německo), Hefaiston Helfštýn, Brtnické kovadliny, Kováčské dni (Slovensko), Ferraculum Ybbsitz (Rakousko) kde získal řadu ocenění. Dosud má za sebou 38 autorských a kolektivních výstav, je členem Unie výtvarných umělců ČR a Spolku výtvarných umělců Vysočiny.

Pavel Bezděčka (*1952) je kurátorem zoologických sbírek našeho muzea. Kromě zoologie se věnuje fotografování, kresbě a malbě, psaní pohádek a bajek a cestování. Fotografie uplatnil v řadě knih, časopisů, propagačních materiálů, a také na více než 70 výstavách. Ilustracemi doplňuje zejména své odborné publikace a pohádky pro děti (ilustroval tři dětské knihy). Počítačové malbě (computer painting) se věnuje od roku 2012. Od roku 2014 své obrazy vystavuje – zatím na 47 výstavách. Jeho díla jsou zastoupena v soukromých sbírkách v ČR, na Slovensku, v Norsku a Švýcarsku. Realizace uplatnil v Dačicích, Přibyslavi a v Mook en Middelaar (Nizozemsko). Je členem Unie výtvarných umělců ČR, Spolku výtvarných umělců Vysočiny a členem Surrealistické skupiny STIR UP.

Výstava bude umístěna v Malém výstavním sále.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pěšáci umění

Zámek ÚsobíZbilidy (14.7 km)

U ProkopůŘásná (24.4 km)

Resort Svatá KateřinaKaliště (26.7 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?