Mladí a neklidní / práce studentů ateliéru Design a vizuální komunikace SUPŠ Helenín

Mladí a neklidní / práce studentů ateliéru Design a vizuální komunikace SUPŠ Helenín

Adresa:

Pelhřimov, Masarykovo náměstí 12

Termín: 13.11.2018 13.1.2019

13lis - 13led celý den

Žánr: výstavyumění design studenti vysočina pelhřimov muzeum


Ateliér Design a vizuální komunikace na Střední umělecko-průmyslové škole Jihlava-Helenín existuje teprve pět let. Naši studenti realizují své nápady od vedením MgA. Martina Šmída, MgA. Zuzany Bartošové a Mgr. Pavlíny Zárodňanské. 

Výstava MLADÍ a NEKLIDNÍ ve výstavních prostorách Muzea Vysočiny Pelhřimov, p. o., je především věnována designu a prostorovým objektům. Cílem výstavy je ukázat široké spektrum možností studia, které nabízíme. Jsme ateliérem, který klade důraz především na invenci, kreativitu a schopnost zaujmout netradičním přístupem. Design ve vizuální komunikaci je místem hravosti, nadhledu, humoru a odvahy, která je pro dnešní mladou generaci velmi důležitá. Další prioritou naší tvorby je čistota a opodstatněnost tvaru bez zbytečné a kolem nás všudypřítomné dekorativnosti. Kromě samotného designu mají studenti možnost pracovat na „artových projektech“ zadávaných na aktuální témata, jako například instalace a objekty cílené do konkrétních prostor centra Jihlavy. 

V ateliéru mají studenti možnost rozšířeného výběru témat i technologií. Během studia mohou tvořit z nejrůznějších materiálů a naučí se pracovat nejen v grafických, ale i v 3D programech. Ve třetím a čtvrtém ročníku si vybírají, čemu by se chtěli věnovat důsledněji. Témata jsou vždy volitelná. Studenti se profilují podle toho, v jakém oboru by chtěli pokračovat na vysoké škole. 

Za krátký čas existence ateliéru Design a vizuální komunikace máme za sebou již několik velkých i menších výstav a mnoho realizací především v oblasti vizuálního stylu. 

Ateliér úspěšně spolupracuje i se soukromými firmami. Asi nejzajímavější spolupráce vznikla s výrobcem osvětlovacího skla, s firmou Brokis s.r.o, kde studenti navrhují a realizují své nápady vedle špičkových designérů, mezi něž patří mimo jiné Olgoj chorchoj, Veronika Koldova, Boris Klimek, Dan Yeffet a další. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Pelhřimov Akce v obci Pelhřimov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mladí a neklidní /...

Resort JohankaKamenice nad Lipou (14.8 km)

Resort Svatá KateřinaKaliště (18.2 km)

Zámek ÚsobíZbilidy (22.4 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?