Interaktivní, zábavná a vzdělávací výstava Poznávej se je pokračováním úspěšné výstavy Hry a klamy zábavně – naučného science centra iQPARK v Liberci, které popularizuje svět vědy a techniky hravou formou.

Výstava v sobě kombinuje hru, zábavu i poučení, zahrnuje na pět desítek exponátů, které jsou přímo určené k vyzkoušení, vyřešení nebo soutěžení. Základním principem výstavy „Poznávej se“ je její interaktivnost a zapojení co největšího množství smyslů. Návštěvníci všech věkových kategorií si mohou vyzkoušet, jak funguje lidské tělo a smysly, ale také, jak nás mohou smysly klamat.

V rámci výstavy si ověříte, jak fungují lidské smysly – i to, jak nás někdy klamou, zjistíte nejrůznější údaje týkající se lidského těla, vytvoříte si 3D otisk svého těla, změříte si sílu stisku ruky, frekvenční rozsah svého sluchu, hlasitost výkřiku, vyzkoušíte si Braillovo písmo nebo si posedíte na hřebících jako fakír.

K vyzkoušení jsou zde připraveny i chůdy, pedalo nebo např. kladina. Prostor zde mají různé hlavolamy, jazykolamy, optické a jiné klamy, iluze nebo hádanky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Poznávej se!

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (81 metrů)

Resort ErichŽďár nad Sázavou (5.1 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (13.7 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?