Dagmar Filípková: Pouť krkonošská a jiné krajiny

Dagmar Filípková: Pouť krkonošská a jiné krajiny

Adresa:

Litoměřice, Michalská 29/7

Termín: 23.2.2024 26.5.2024

23úno - 26kvě celý den

Žánr: výstavyumění výtvarné umění design malba galerie Litoměřice


Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích představuje tvorbu současné art brut umělkyně Dagmar Filípkové (nar. 1960).  

Dagmar Filípková (nar. 1960) poutá umělecké publikum nejen svou přirozenou schopností pracovat s barvami, ale také výjimečnou, energickou osobností a inspirativním přístupem k životu. 

"Dášiny" velkoformátové olejové pastely, malby, originální design malovaný na látku, ale i úryvky z jejích deníků nás zavedou do krajin spojených s poutí Karla Hynka Máchy z Prahy na Sněžku, stejně jako do imaginárních krajin jejího vnitřního života, které zabydluje domy, blízkými lidmi, vzpomínkami a především barvou.

Výstava nazvaná Dagmar Filípková: Pouť krkonošská a jiné krajiny vzniká ve spolupráci se spolkem Altán Art (Ateliér radostné tvorby), který iniciuje setkávání a tvorbu lidí s handicapem a poskytuje zázemí tvůrcům art brut. Přístupná je v hlavní výstavní budově Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích (Michalská 29/7, Litoměřice) od 23. února až do 26. května 2024 (st–ne 10–17 hod.). Vernisáž výstavy se koná ve čtvrtek 22. února. 

Galerie a muzea - Litoměřice Akce v obci Litoměřice

Podobné akce