Open Air Festival 2013

Open Air Festival 2013

Termín: 8.8.2013 10.8.2013
Vstupné:

800 Kč - 1400 Kč

8srp - 10srp celý den

Žánr: rockfestivalelektropunk

Umělci: Skunk AnansieUnderworld


Na Open Air Festivalu v Panenském Týnci letos vystoupí např. Skunk Anansie a O.Children. Jedna z hlavních hudebních akcí pod širým nebem i letos představí spoustu kapel a DJs. Spuštěn je i nový festivalový web.

Open Air Festival 2013 připisuje další přírůstek na seznam vystupujících: O.Children!

Na soupisku letošního ročníku Open Air Festivalu přibyla další žhavá položka – britští O.Children! Zpráva potěší především příznivce současné vlny rockových kapel, které dovedně míchají ozvěny přelomu osmé a deváté dekády minulého století se současnými elektronickými flirty. Londýnská čtveřice O.Children, pojmenovaná podle jedné z písní Nicka Cavea amp; The Bad Seeds, povstala na troskách skupiny Bono Must Die, která si svým kontroverzním názvem tak dlouho koledovala o malér, až ji rocková ikona skutečně zažalovala. Z rozprášené sestavy se poté vydělila dvojice Tobi O´Kandi (zpěv) a Andrew Sleath (bicí), kterou zakrátko doplnili na kvartet Gauthier Ajarrista (kytara) a Harry James (baskytara).

Temným melancholickým zvukem a O´Kandiho hluboce položeným vokálem O.Children místy odkazují na ostrovní post-punkovou a gotickou tradici kapel typu Joy Division, The Sisters Of Mercy nebo Fields Of the Nephilim. Diskografie kapely čítá zatím dvě řadové dlouhohrající desky, obě vydané agilním londýnským labelem Deadly People – eponymní debut z roku 2010 a loňskou, stylově již méně vyhraněnou „Apnea“. Ta mimochodem vrchovatě naplnila klišé o prubířském kameni druhého alba, když vznikala v období vážných šlamastyk zpěváka, který je nigerijského původu, s britským imigračním úřadem. Tobiho potíže s nespavostí jsou už naštěstí ty tam a kapela nyní drží pohromadě jako nikdy předtím. Její forma je načasovaná přímo náramně!

http://www.youtube.com/watch?v=oB6r2GtJ7DU

Britská formace je možná tím vůbec nejinspirativnějším a nejvlivnějším hráčem, který na elektronické scéně deváté dekády minulého století míchal karty hudebního vývoje. Rafinované vrstvení harmonií spolu s kolážovými...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Ústecký kraj Akce v obci Panenský Týnec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Open Air Festival 2013

Sporthotel SletištěKladno (21.5 km)

Wellness Hotel SvobodaRakovník (25.1 km)

Ubytování u OkořeHolubice (26.5 km)