Festival RathaYatra v ulicích Prahy 2024

Festival RathaYatra v ulicích Prahy 2024

Adresa:

Praha, náměstí Republiky

Termín: 23.6.2024 v 12:00 hod. (neděle)
Vstupné:

zdarma

23červen neděle 12:00

Žánr: festivalyhudební festival tanec umění móda


Ratha-Yatra, neboli festival vozů, který má tisícileté kořeny v indickém městě Purí, se uskuteční už 23. června 2024 v ulicích Prahy.

Průvod s indickým alegorickým vozem v ulicích Starého Města a následný pestrý kulturní program na Náměstí Republiky začíná být oblínebou tradicí Prahy. Nepropásněte tuto radostnou událost! Přeneste se za hranice všedních dní s festivalem plným barev, hudby a dobré nálady.

Trasa průvodu povede historickým centrem – přes Celetnou ulici na Staroměstské náměstí, dále přes Ovocný trh a ulici Na Příkopě na Václavské náměstí a poté se vrátí zpět na náměstí Republiky.

Odpoledne se festival na Náměstí Republiky vrátí, aby zde od 15 hodin pokračoval kulturním programem plným indické hudby, manter, tance Bharatanatyam i divadlem. Letošní ročník obohatí svým vystoupením i světoznámá vůdčí osobnost byznysu, filantropka a umělkyně nominovaná na Grammy Chandrika Tandon.

Festivalové městečko bude otevřené po celé nedělní odpoledne. Ožije prodejními stánky s indickou módou a dárkovým zbožím, slanými i sladkými pochoutkami nebo výrobky z ekologické farmy Krišnův Dvůr.

Vstup na festival i vegetariánské menu je jako vždy zdarma!

Zdroj fotky: RathaYatra

Podobné akce

7červen pátek 16:00

Slánská muzejní noc 2024

, Masarykovo náměstí 159 Ostatní