Tajuplný divadelní a výtvarný svět přátel Divadla bratří Formanů.

Od roku 2010 cestuje skupina výtvarníků, řemeslníků a umělců společně s Matějem Formanem z místa na místo, z města do města, aby instalovala společně Imaginárium – živou, hravou a inspirující výstavu věnovanou dospělým, rodinám a dětem.

Aktéry a tvůrce Imaginária spojuje touha tvořit a objevovat „skutečné“ a krásné věci. Vystavují loutky a divadelní dekorace, které již neožívají v představeních, ale nikterak tím nepozbyly na kráse a přitažlivosti, a usilovně hledají mezi všemi dalšími artefakty, objekty, obrázky, hračkami, fotografiemi i důmyslnými mechanismy prostor, ve kterém se děti i dospělí mohou nechat inspirovat k hravosti a užívat vlastní fantazii, cit pro krásu a touhu objevovat.

„IMAGINARIUM“ přináší dětem i dospělým radost z objevování krásy i nepotřebných, odložených a dnes opomíjených věcí, hraček, obrázků, objektů a artefaktů. Připomíná trvanlivou hodnotu dnes již pozapomenutých řemesel, umu a fantazie lidí, řemeslníků a umělců, kteří tvoří svůj svět fantazie vlastníma rukama. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

11květen sobota 10:00

11květen sobota 10:00

17květen pátek 16:00

Ubytování v okolí akce Imaginárium Divadla...

Time Cafe & PenzionPříbram (265 metrů)

Rezidence HolšínHluboš (10.3 km)

Rezidence V ParkuDrhovy (16.1 km)