Host / Guest

Host / Guest

Adresa:

Praha 1, Smetanovo nábřeží 995/6

Termín: 26.4.2018 20.5.2018

26dub - 20kvě celý den

Žánr: výstavy


Ivo Sedlacek, Irmgard Flemming, Kaška Pietrzak, Michal Kurkowski, Andrzej Brzegowy, Andrzej Markiewizc, Adam Romaniuk, Ondřej Michálek, Xénia Hoffmeisterová, Berenika Ovčáčková, Xénia Hoffmeisterová, Zuzana Růžičková, Jaroslava Severová, Jiří Sozanský

Lidé
lidem
dveře
otvírají.
Host do domu -
- a ještě někdo 
(Jiří Wolker)

Výstava prezentuje grafické listy, tištěná média a další práce související s tištěným principem a daným námětem. Vystavujícími jsou přizvaní zahraniční umělci z Německa, Polska a členové SČUG Hollar.

Název Host můžeme uchopit podle významu slova či vycházet z asociací… Každý umělec má svého hosta: přítele, nepřítele, hosta - strašáka, hosta poetu, hosta chtěného či nechtěného. Někteří ctí biblické rčení: Host do domu Bůh do domu. Někteří jsou ukryti ve své nitru a pracují se svojí imaginací – kde se jim zjevuje host v neuchopitelném tvarosloví, ti druzí reagují na současnou realitu lidstva, která nás bolestně zraňuje, svými válečné konflikty a má svého hosta na úprku – běžence. Žijeme ve světě protikladů, ve světě plném naléhavých problémů: ekologických, klimatických, války, terorismus, chudoba. Není nic těžšího/snazšího než reagovat a tvořit.

A grafická prezentace; nám opět přibližuje grafické médium, které je bez hranic. Objevujeme v grafických otiscích všechny techniky i ty, které jsou zdánlivě neslučitelné v technikách kombinovaných. Nalezneme zde působivé formy sebevyjádření.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Host / Guest

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (546 metrů)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (600 metrů)

ValentinskaPraha (616 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (91 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (545 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (393 m)