Česká taneční platforma

Česká taneční platforma

Adresa:

Praha 3, Husitská 24

Termín: 4.4.2018

4duben středa 20:00

Žánr: divadlo


Ve dnech 4.–7. dubna se bude konat 24. ročník festivalu Česká taneční platforma, který nabízí výběr toho nejzajímavějšího, co vzniklo převážně v uplynulém roce na české taneční a pohybové scéně. Festival každoročně budí zájem řady odborníků – prezentrů i žurnalistů - z České republiky, Evropy i zámoří.

Platforma již téměř čtvrt století mapuje českou scénu současného tance a pohybového divadla a vyhledává co nejvyšší kvalitu a diverzitu. V její Dramaturgické radě se vystřídala již řada osobností, které pečlivě sledují dění na domácí scéně. Letos počet přihlášených děl překročil 40 a výjimečně se odborníci vrátili i o rok zpět, kdy přísná pravidla vyřadila dvě zajímavé inscenace. Do hlavního programu tak rada vybrala sedm děl. Ta budou diváci moci zhlédnout v programu, kde se ryze taneční díla střídají s divadelními přístupy, prvky nového cirkusu, využitím vizuálních elementů i např. nedivadelních prostor.

Účastníci platformy a diváci se mohou těšit na představení souborů Farma v jeskyni, VerTeDance, DOT504, Spitfire Company nebo tvůrců Jana Komárka, Martina TalaguElišky Brtnické. Doprovodná část programu se soustředí převážně na networking, sdílení zkušeností a odborné diskuse. Spolu s tím, jak se stírají hranice mezi uměleckými žánry, stírají se také geografické hranice a  čeští umělci tvoří stále více v mezinárodních koprodukcích. Více na www.tanecniplatforma.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

11květen sobota 11:00

11květen sobota 14:00

Funny girl

, Václavské nám. 56 Divadlo

11květen sobota 14:00

11květen sobota 14:00

Ubytování v okolí akce Česká taneční...

Žižkovská televizní věžPraha (891 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 151 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 341 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (885 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 068 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 172 m)