Kolben Open 5

Kolben Open 5

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 7.4.2018
Vstupné:

zdarma

7duben sobota 10:00

Žánr: výstavyuměníprohlídkapro dětiworkshopkoncerty


Kolben Open 5 Umění poháněné převodovkou/Otevřené ateliéry v Pragovce Pátý ročník otevřených ateliérů v Pragovce Kolben Open 5 nabídne prohlídku jindy nepřístupného areálu obohacenou o vzpomínky pamětníků, dětské workshopy, komentované prohlídky v galeriích Pragovky, vernisáž rezidentské výstavy performancí Davida Helána a Davida Hřivňackého, koncert a v neposlední řadě přes čtyřicet otevřených ateliérů umělců, dlouhodobě tvořících v hale E Vysočanské Pragovky.

Prezentace umělců v jednotlivých ateliérech, ale i v rámci výstavy mívá nejrůznější formy: od nahlédnutí „do kuchyně“, tedy do ateliéru, v němž se právě pracuje, přátelského rozhovoru, přes pečlivě připravenou prezentaci vlastního díla, pozvání na čaj či kávu k site specific instalaci. Site specific instalace oživí také výstavu rezidentských prací v bývalé jídelně Pragovky pod kurátorským vedením Pavla Tichoně. Jarní termín, kdy v Pragovce kvetou moruše, industriálu moc sluší. Na loňský, čtvrtý ročník přišlo kolem 1000 návštěvníků a dalších 1000 na výstavu s Kolben Open 4 spojenou. Letošní, jubilejní pátý ročník, se chce vrátit k prostší podobě, která Kolben Open etablovala.

Večerní hudební program se ponese ve znamení alternativy a kapel, které na Pragovce mají či měly zkušebnu, je to tedy jakési prodloužení otevřených ateliérů a těžiště celé akce spočívá v sousedské umělecké slavnosti, jíž se akce blíží. Program akce dne 7. 4. 2018: 10:00 komentovaná prohlídka areálu s Mgr. Marcelem Tomáškem, MA a pamětníky. 10:00-12:30 grafický workshop pro děti MgA. Zuzany Růžičkové 12:00-18:00 otevřené ateliéry umělců.

Letos otevírají: Kateřina Adamová, Jana Babincová, Tomáš Beňadik, Kateřina Burgertová, Jan Cileček, Tomáš Džadoň, Barbora English čalounictví, Eliška Fialová, David Helán, David Hřivňacký, Jakub Janovský, Petra Lacinová, Marie Ladrová, Veronika Landa, Daniela Klimešová, Magdalena Kwiatkowska, Terezie Kolářová, Tadeáš Kotrba, Martin Matoušek, Matouš Marek, Dominik Mareš, Vladimír Merta, Nanovo, Richard Nestler, Lucie Nováčková, Pasta Oner, Robo Palúch, David Pešat, Jana Preková, Ondřej Roubík, Tomáš Ruller, Štěpánka Růžičková, Zuzana Růžičková, Roman Sailer, Martin Silhán, Pavel Šimíček, Milan Sodoma, Alessandra Svatek, TART, Pavel Trnka, Ladislav Vlna, Martin Vlček, Lawrence Wells, Woodcock.

Program: 12:30- 14:00 komentované prohlídky výstav Oblek, kterému nic nevadilo, Vezme to ruka, PRZ. 13:30 Workshop pro děti- Studio Prototyp 18:00 Vernisáž výstavy v Jídelně 18:30 koncert kapel TART, MR a Pod Černý Vrch 22:00 Afterparty DJ Zagashi: Večírek.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kolben Open 5

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (5.4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.5 km)