11. Historický ples Alla Danza

11. Historický ples Alla Danza

Adresa:

Praha 6, Bělohorská 35/262

Termín: 25.11.2017
Vstupné:

250 Kč předprodej, 300 Kč na místě

25listopad sobota 19:00

Žánr: ostatní akcetaneční


Pojďte se s námi podívat do časů dávno minulých a vyzkoušet si na vlastní kůži plesovou slavnost, kde hraje pouze dobová hudba, tančí se jednoduché historické tance, které jsou přímo na místě názorně a polopaticky vyučovány, a všichni jsou oblečeni v dobových kostýmech. Program zahájíme v 19 hodin a prakticky bez přestávky bude až do 23 hodin znít výhradně stará hudba a tančit se pouze historické tance v tzv. poučené interpretaci.

Tak jako každý rok budou vybrané tance patřit k těm nejjednodušším a budou na místě pro širokou veřejnost názorně a polopaticky vyučovány. Kromě oblíbených renesančních bránlů a barokních kontratanců se letos podíváme i na tance z období národního obrození či z doby napoleonské. O výuku evropských společenských tanců z období 15.-19. století se letos postará muzikoložka a erudovaná taneční lektorka Hana Tillmanová, autorka on-line Encyklopedie historického tance. K tanci i poslechu zahraje oblíbená kapela Fremitus Aetheris, letos ve speciální rozšířené sestavě. Chybět nebude ani předtančení ALLA DANZA PRAHA, tentokrát ve stylu italské dvorské renesance. Po celou dobu akce platí kostýmová povinnost (jakýkoli společenský oděv stylizovaný do období 9.-19. století, vč. uniforem a krojů).

Historický ples se uskuteční v krásném secesním sále Na Marjánce v Praze na Břevnově (přímo u zastávky "Marjánka" tram. č. 22, 25 a 97), který poskytuje dostatečnou kapacitu (až 250 lidí!), disponuje moderní klimatizací (výkonnou!) i 2 šatnami (nehlídanými!). Nabízí také základní občerstvení s možností využít služeb sousední restaurace (přímý průchod ze sálu však nebude možný). Dlouholetým partnerem plesu je Společnost pro starou hudbu, organizátor prestižní Mezinárodní letní školy staré hudby (a tance) ve Valticích. Vstupenky za 250,- Kč lze rezervovat písemně na info@alladanza.cz nejpozději do 20. 11. 2017. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce 11. Historický ples...

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 725 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 779 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (1 882 m)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (1 925 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (2.3 km)