Mezinárodní den tance Praha

Mezinárodní den tance Praha

Adresa:

Praha 7, U Výstaviště 21

Termín: 29.4.2017

29duben sobota 16:00

Žánr: tanecfestivalMezinárodní den tance


29. duben je jako Mezinárodní den tance oslavován po celém světe od roku 1982. Česká republika se připojila poprvé v roce 2010 a roztančí se na mnoha místech i letos. Buďte u toho!

16:00 | LOOP by ALTA

Jednoduchý pohybový vzorec, do kterého se může zapojit každý dle vlastních pohybových možností a tužeb (doprovod živý klavír, na který zahraje hudebník z Prague Improvisation Orchestra)

16:45 | tYhle: Legorytmus (work on progress)

Spolek fyzického divadla tYhle připravuje v koprodukci se studiem ALTA pouliční představení LEGOrytmus. Představení se inspiruje sportem, olympiádou a spartakiádou, aby přes pohybový slovník, který všichni známe, zobrazil zvláštní partu  sportovců, která se moc snaží vykonávat své sportovní cíle nečekaným způsobem. Představením se chceme dotknout absurdna, pokusit se veselým způsobem osvobodit a uvolnit od přísných řádů, abychom se přiblížili k čisté abstrakci, pohybu bez cíle, tanci.

LEGOrytmus vzniká pod vedením Marie Gourdain a vystupovat v něm budou Florent Golfier, Lukáš Karásek, Soňa Ferienčiková, Štěpánka Mancová a Martin Talaga.

Duncan centre – workshop – Studio Alta, U Výstaviště 21

Program oslav holešovického Mezinárodního dne tance zahájí v přednáška a praktický workshop tanečně-pohybové metody a Feldenkrais metody se zaměřením na osoby trpící Parkinsonovou chorobou ve Studiu ALTA. Program povedou tanečnice a lektorky Kateřina Dietzová a Tereza Vohryzková za účasti parkinsoniků ze sdružení Parkinson-Help.

Kapacita workshopu omezena! Rezervace předem nutná na emailu josef.bartos@duncancentre.cz. Workshop pořádá Konzervatoř Duncan centre v rámci projektu Inclusive Dance and Movement practice, the transferable skills of the dance artist.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mezinárodní den tance...

Výstaviště HolešovicePraha (145 metrů)

Vila LannaPraha (1 918 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2 km)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (2.2 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 905 m)