Historie stavebnice Merkur

Historie stavebnice Merkur

Adresa:

Praha 1, Havířská 2

Termín: 22.1.2016 30.4.2016
Vstupné:

199 Kč

22led - 30dub celý den

Žánr: výstavyhračkypro děti


Vzpomínáte si na populární stavebnici Merkur, která v minulém století ovládala české domácnosti? Sestavené modely vláčků, aut nebo jeřábů milovalo snad každé dítě. Přijďte i Vy znovuobjevit důmyslnost této originální české stavebnice, která se vyrábí už více jak sto let.

V pátek 22. ledna 2016 se ve 2. patře Domu hraček Sparkys v Havířské ulici v Praze otevírá historická expozice Merkur, která čítá přes 520 unikátních modelů, od funkčních kolotočů přes elektrické vláčky až po kousky datované do roku 1920.

Součástí této rozsáhlé výstavy je dílna, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet si modely sestavit sami. Jedinečná expozice poběží až do konce dubna 2016, vstupné pro dospělého člověka činí 199 Kč, pro děti do 15 let, důchodce a studenty 99 Kč a pro rodiny 399 Kč.

Unikátní expozice, která zachycuje historii fenoménu Merkur, láká návštěvníky na celou řadu železničních jeřábů, obřích vlaků i na repliku čočkostroje vynálezce Otty Wichterleho, funkční model slunečních hodin, ježka v kleci zapsaného v České knize rekordů nebo na šestimetrový model ivančického viaduktu s pendlujícím vláčkem, vše z unikátní osobní sbírky sběratele Jiřího Mládka, která patří k největším na světě.

Můžete si tak znovu vychutnat kouzlo a genialitu české stavebnice Merkur, která rozsvěcuje dětské tváře od roku 1925 až dodnes.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Historie stavebnice...

Tyn Yard ResidencePraha (295 metrů)

The Emblem HotelPraha (449 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (541 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (270 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (295 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (542 m)