Přejít na stránky Ticketpro.cz

17. Festival swingové hudby – Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, Swing Quintet Praha – host Eva Pilarová

Adresa:

Praha 2, Náměstí Míru 9

Termín: 14.11.2014

14listopad čtvrtek 01:00

Žánr: koncerty


Národní dům na Vinohradech na podzim jako již tradičně otevře své brány všem milovníkům swingové a jazzové hudby. Letošní, již 17. ročník Festivalu swingové hudby, se uskuteční ve dnech 13. - 14. listopadu 2014.

Druhý den festivalu jako již tradičně vystoupí Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, kteří se zabývají autentickou interpretací populární hudby období raného a vrcholného swingu od počátku let třicátých až k raným letům čtyřicátým.

Pestrý repertoir zahrnuje atraktivní skladby širokého žánrového spektra, sweet and hot, od hollywoodských muzikálů až po vrcholná čísla swingových big-bandů.

Stylizace koncertního show sleduje ve všech detailech typické dobové způsoby, počínaje kostýmy a účesy interpretů a celkovou režií představení konče.

Swing Quintet Praha je spojení vynikajících hudebníků – pianista Milan Dvořák, klarinetista Jiří Kudrman, vibrafonista Radek Krampl, kontrabasista Ondřej Štajnoch a bubeník Jan Linhart. Tito hudebníci svým vystoupením připomenou odkaz slavného kolegy, legendárního jazzového bubeníka Ivana Domináka, který s tou formací vystupoval až do konce roku 2013, kdy podlehl těžké nemoci.

Na jeho místo právě nastoupil lektor Konzervatoře Jaroslava Ježka Jan Linhart, dřívější absolvent této školy.

Swing Quintet hraje swingový mainstream a jeho vzorem je stejná formace, se kterou hrál určitý čas i „král swingu“ Benny Goodman.

Jako host vystoupí legenda naší swingové scény Eva Pilarová.

Eva Pilarová zpívala už od dětství, a to i vážnou hudbu. Koncem 50. let začala na brněnské JAMU studovat operní zpěv, zároveň v té době vystupovala v divadle Večerní Brno. Po roce studia, v roce 1960 však JAMU opustila a nastoupila do pražského divadla divadla Semafor, kde vystupovala mimo jiné též s legendární dvojicí Jiří Suchý a Jiří Šlitr a kde se záhy prosadila jako výborná zpěvačka. V roce 1962 odešla spolu s Waldemarem Matuškou a Karlem Štědrým zpívat do Divadla Rokoko [1], ale už v roce 1964 se vrátila zpět do Semaforu. V tomtéž roce si také ve filmu Kdyby tisíc klarinetů zahrála roli (coby výrazná sboristka dívčí školy - spolu s Naďou Urbánkovou a dalšími) sice drobnou, ale s úžasným duetem s Karlem Gottem (píseň Je nebezpečné dotýkat se hvězd). Během své dlouhé pěvecké kariéry nazpívala velké množství známých hitů, velice populární a oblíbené byly její duety s Waldemarem Matuškou, zpívala ale i s Karlem Gottem a dalšími zpěváky.

Je to zpěvačka obdařená velmi krásným, silným a barevně zajímavým, naprosto nezaměnitelným hlasem – sopránem o rozsahu tří oktáv, oplývající navíc vynikající pěveckou technikou. S přibývajícími léty se stále více orientuje především na žánrovou oblast jazzu a swingu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

10květen pátek 19:00

Klíč

, Sokolovská 191 Koncert

10květen pátek 20:00

10květen pátek 20:00

Ubytování v okolí akce 17. Festival swingové...

Royal Court ApartmentsPraha (559 metrů)

Royal Court HotelPraha (795 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 118 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 109 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 220 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 540 m)