Pomalé snímání rozvratu jedné rodiny

Letní venkovské sídlo. Srpen 1912. Amerika. Otec, profesí herec, pro kterého jsou hlavní modlou peníze a zisk navzdory bolesti, kterou uctívání těchto falešných svátostí způsobuje jemu i jeho blízkým. Matka unikající z reality vztahů do závislosti na opiátech maskovaných za léky. Starší syn Jamie jako směsice nešikovné nápodoby otce, prázdného vzdoru a alkoholismu. A mladší syn Edmund – Eugene O´Neill sám – na něhož se postupně řítí bezvýchodná skutečnost. Rodina jako nefunkční, ale pevná síť falešných rolí a nesplnitelných očekávání. Rodina jako sociální děloha.

Psychoterapie se, podobně jako drama psychologického realismu, v polovině 20. století stává novým nástrojem poznávání lidské duše v moderní epoše. V posledních letech se z tématu duševních nemocí stává celospolečenské téma a potřeba duševní péče v hroutící se společnosti narůstá. Součástí inscenace tak bude kromě O´Neillova textu také inscenovaná rodinná terapie vycházející z terapeutických setkání, kterých se během zkoušení zúčastní herci jako zástupci svých postav. K jakému poznání na těchto sezeních by členové jedné z nejtragičtějších rodin v dějinách moderního dramatu došli?

Archetypální rodinné panorama odrážející současnost zamotanou do iluze bezmezného individualismu a ekonomického růstu jako jediné spásy. A pod tím vším – obrovská touha po lásce a pochopení. Stín bílého muže. Temná strana lásky. 

Narodila se 13. 2. 1991 v Kopřivnici. Absolvovala herectví na ostravské konzervatoři. V roce 2014 dokončila studium herectví na JAMU. V HaDivadle je od roku 2014.

Další termíny akce

30.4.2024 19:00 (úterý) Přidat do kalendáře
6.5.2024 19:00 (pondělí) Přidat do kalendáře

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cesta dlouhým dnem do...

Tyn Yard ResidencePraha (335 metrů)

The Emblem HotelPraha (699 metrů)

ValentinskaPraha (817 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (389 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (596 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 129 m)