V expozici naleznete to nejlepší ze sbírky automobilů, motocyklů a jízdních kol a mimořádné exponáty z dějin letectví. Nahlédnete do dějin železniční i lodní dopravy a vývoje hasičských stříkaček.

Památce průkopníků na zemi, ve vodě i ve vzduchu je věnována expozice historie dopravy v tzv. „dopravní hale“, jež poutá tradičně největší pozornost návštěvníků. Každé z oddělení se může chlubit nezapomenutelnými exponáty s barvitou historií. Vystaveny jsou primárně exponáty, které byly vyrobeny na území současné České republiky, případně sousedního Slovenska, nebo mají s těmito zeměmi společnou historii. Vývoj automobilové dopravy je zachycen v přízemí, historie motocyklismu na první galerii, historie vzduchoplavectví (letectví) na druhé galerie a třetí galerie je věnována historii cyklistiky a v menší části také české (československé) říční a námořní dopravě.

Expozice v samostatných příbězích ukazuje celkový historický vývoj automobilové, motocyklové, cyklistické, letecké a lodní dopravy a v kratších exkurzech pak i úseky z dějin železniční dopravy a vývoje hasičské techniky na území České republiky, a to jak stroji u nás vyrobenými, tak i dovezenými ze zahraniční a na našem území provozovanými.

Otevírací doba a vstupné

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Doprava - stálá...

Tyn Yard ResidencePraha (972 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (997 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 149 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 101 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 147 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 730 m)