Třináctý ročník Fotograf Festivalu s názvem #hypertension23 je vizuální novelou kombinující text s obrazem. Z hlediska tématu se zabývá tenzí, kterou v naší mysli vyvolávají technologie vystavující naši pozornost nepřetržitému vizuálnímu tlaku, abychom si něčeho všimli, něco emocionálně prožili a reagovali. Projekt se věnuje hledání nové identity lidské bytosti, jejíž původní podobu abstrahoval digitální prostor. Ten nás naučil nově přemýšlet o sobě a o lidskosti.
Autorkou koncepce a kurátorkou festivalu je Monika Čejková. Hlavní část festivalu bude tvořit stejnojmenná skupinová výstava ve Veletržním paláci Národní galerie Praha. Dále retrospektiva alter ega americké umělkyně Lynn Hershman Leeson alias Roberty Breitmore, místně specifické instalace ve veřejném prostoru ve spolupráci s kurátorem a spisovatelem Shumonem Basarem a skupinová výstava ve Fotograf Gallery kurátorovaná Tinou Poliačkovou.

Jednotlivé části festivalu se snaží se poukázat na to, že žijeme v době zvýšené transformace lidského těla v tekutou digitální hmotu ve všech aspektech našeho života. Stáváme se subjekty ztělesněných fantazií, ve kterých se můžeme stát někým úplně jiným ⁠–⁠ navždy, na nějakou dobu nebo jen na jeden post. Prostředkem je kombinace textu a obrazu včetně pohyblivého inspirující se datovou digitální stopou, kterou dnes jedinec zachovává ve virtuálním světě. Zvolená forma vizuální novely by nám měla pomoci ujasnit si, jak této nové situaci rozumíme, a proč se cítíme tak, jak se cítíme.

Otevírací doba

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Fotograf Festival

Výstaviště HolešovicePraha (484 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 529 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 803 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 546 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 760 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 656 m)