Přejít na stránky Ticketpro.cz

Martin Walser: Smrtihlav - Národní divadlo Moravskoslezské

Termín: 20.10.2013

20říjen čtvrtek 01:00

Žánr: divadločinohradramathriller


Drama o tom, jak rodiče zatají svou temnou minulost a ona padne na hlavy jejich dětí. Na přelomu 50. a 60. let se v Německu objevovalo stále více bývalých nacistů působících v politice, na ekonomických postech, v soudnictví, medicíně, vědě.

SMRTIHLAV

Drama o tom, jak rodiče zatají svou temnou minulost a ona padne na hlavy jejich dětí. Na přelomu 50. a 60. let se v Německu objevovalo stále více bývalých nacistů působících v politice, na ekonomických postech, v soudnictví, medicíně, vědě. Generace jejich dětí se jen velmi postupně dozvídala o míře zločinů svých rodičů. Místy až detektivní příběh, ale zároveň strhující rodinné drama má všechny předpoklady vyprovokovat diváky k silnému zážitku!

Představte si, že máte před maturitou. Kariéra, láska a další voňavé možnosti života se před vámi rozevírají a vy zjistíte, že váš otec byl aktivní SS-Mann. Rodičovská vůně náhle čpí pachem sazí ze spálených lidských těl! Lze tomu vůbec uvěřit? Udáte své blízké? Udáte tak sami sebe? Není možné, že jste si to všechno jen vymysleli?

Strhující rodinné drama s hamletovskými motivy má všechny předpoklady vyprovokovat v lednu diváky k silnému zážitku! Martin Walser (stejně jako v Rakousku George Tabori – Můj boj) patří k nejuznávanějším německým spisovatelům. Jeho hra Smrtihlav kromě napínavých rodinných vztahů otevírá otázku nad úmyslnou ztrátou paměti, se kterou se nevyrovnávají jen Němci! Plný nákupní košík a toaletní papír jsou nám bližší než omyly společnosti. Děti nezodpovědné za činy svých rodičů mohou dnes říkat, že by se zachovaly jinak. Mladý mužský hrdina Ruda Goothein se proto vůči svému otci i vůči své lásce z dětství rozhodne zajít až do krajnosti!

Přes sílu nastoleného tématu nepostrádá příběh ironický humor. Právě proto je hra Martina Walsera někdy až groteskním thrillerem, který nás nepřestává překvapovat tím, kam se vyvíjí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Martin Walser: Smrtihlav...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (440 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (626 metrů)

ValentinskaPraha (697 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (114 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (283 m)