V sobotu 14. května 2022 se uskuteční čtvrtý ročník Dne pro Trojskou kotlinu. Od 10 do 18 hodin ožije několik míst u Vltavy, na Císařském ostrově a v Podbabě zábavným programem pro celou rodinu. Akce naváže na mezinárodní konferenci Město a řeka, která se koná v pátek 13. května.

A na co se můžete těšit? Připraven bude pestrý program na Císařském ostrově, u kotviště v Podbabě a ve Staré čistírně odpadních vod. Na výstavních panelech si bude možné prohlédnout budoucí záměry, které by se měly odehrát v oblasti celé Trojské kotliny.

Tématem všech pořádaných aktivit bude město a řeka – jejich soužití a vzájemné obohacování. Program bude zaměřený na přírodu, historii, kulturu, vědu, technologie, ochranu prostředí, péči o zvířata i zahradničení.

Mezi všemi zapojenými lokalitami bude navíc možné proplouvat prostřednictvím takzvané vodní tramvaje, která bude kotvit v přístavištích na Nádraží Holešovice, na Císařském ostrově a v Podbabě. Jedná se o pilotní provoz přepravní linky, která by v budoucnu mohla jezdit v oblasti Trojské kotliny a blízkého okolí.

PODROBNÝ BOHATÝ PROGRAM ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce