Fénix - Letní kino Lihovar

Fénix - Letní kino Lihovar

Adresa:

Praha 5, areál bývalého Lihovaru

Termín: 28.7.2021
Vstupné:

zdarma

28červenec středa 21:30

Žánr: filmdrama letní kino kino pod širým nebem open air zdarma Praha


Začíná léto a to znamená kromě slunce, koupaček, sladkých drinků a nových lásek i filmy v Letním kině. V tomto roce se projekce výjimečně přesouvá do nového (dočasného) prostoru MeetFactory - areálu bývalého Lihovaru. Kromě filmů na téma Hudba a film si tak můžete užít i nové lehce postapokalyptické prostory, které na konci léta zaniknou a stanou se novou rezidenční čtvrtí.

Svoje vlastní nápoje a občerstvení si přinést můžete, na místě ale bude plně vybavený bar. Vstup na projekce je zdarma. Letní kino stejně jako v minulých letech probíhá ve spolupráci s ČRo Vltava. Dramaturgicky se na programu podílel Pavel Sladký a Matěj Samec.

Projekce probíhají každou středu od 21:30. V případě nepříznivého počasí oznamujeme přeložení / zrušení projekce na našich sociálních sítích nejpozději v 19:00.
Areál Lihovaru je otevřen od 20:00.

Fénix
Červen 1945. Domů do Berlína se vrací zraněná a zjizvená Nelly, která přežila Osvětim. Společnost jí dělá Lene, zaměstnankyně Židovské agentury a Nellyina kamarádka z předválečných dob. Nelly se ještě zcela nezotavila po operaci tváře a navzdory Leniným varováním se vydává hledat svého manžela Johnnyho, životní lásku, který ji odmítl opustit a dlouho ji chránil před nacistickým pronásledováním. Nellyina rodina zahynula během holokaustu. Johnny je přesvědčen, že nepřežila ani jeho manželka. Když ho Nelly konečně najde, Johnny vidí jen ženu, která ho znepokojuje svou podobou s Nelly a odmítá uvěřit, že jde skutečně o jeho ženu. V naději, že tak získá dědictví její rodiny, navrhuje Nelly, aby na sebe vzala identitu jeho zesnulé ženy. Nelly souhlasí a ujímá se role sebe sama. Chce zjistit, jestli ji Johnny miloval i to, jestli ji zradil. Nelly chce svůj někdejší život zpět.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

27duben sobota 19:00

Pankrác 45

, Štefánikova 57 Divadlo

27duben sobota 19:30

Politika správcovny

, Jindřišská 875/23 Divadlo

29duben pondělí 19:00

Vzkříšení

, Anenské náměstí 5 Divadlo

29duben pondělí 19:00

Kabaret Winton

, Štefánikova 57 Divadlo

Ubytování v okolí akce Fénix - Letní kino...

VIPliving HouseboatPraha (1 205 metrů)

Villa Seven HillsPraha (1 815 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 958 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (3.5 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (2 km)