Přejít na stránky Ticketpro.cz

Festivalový orchestr České doteky, Pavel Kohout

Adresa:

Praha 1, Alšovo nábřeží 12

Termín: 2.1.2013
Vstupné:

600 - 1300 Kč

2leden čtvrtek 01:00

Žánr: festivalsoutěž


ČESKÉ DOTEKY HUDBY 2012 - 14. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU

NOVOROČNÍ KONCERT

Festivalový orchestr České doteky je složen z vynikajících sólistů a osvědčených komorních hráčů.

PAVEL KOHOUT - VARHANY

Antonín Dvořák (1841 - 1941):

Symfonie č. 9 e moll z „Novosvětská“ v úpravě pro varhany

C. Debussy :

Tance sakrální a profánní pro klavír a smyčcový orchestr originál je pro harfu a smyčce, novou úpravu pro klavír hrála Sylvaine v lednu ve Švédsku na turné holocaustu a piano je barevnější nástroj než harfa. Je to 8.5 minutová a velice brilantní skladba.

Bohuslav Martinů (1890 - 1959):

Sextet pro smyšce / for strings H. 224 A
Lento – Allegro moderato
Andantino - Allegretto scherzando – Tempo I
Allegretto, poco moderato

Koncert uvede tolik z loňského ročníku fetivalu očekávanou a pak i odloženou varhaní verzi slavné Dvořákovy „Novosvětské“. V druhé polovině koncertu vystoupí skvělý komorní orchestr Pražských symfoniků, je po dohodě s festivalem zvolena jedna z jeho nejoblíbenějších skladeb P.I. Čajkovského a pro dobrou náladu dílo. J.Rejchy.. Dnes již legendární česká violoncellistka Michaela Fukačová nyní nebývá zrovna častým hostem pražských koncertůí, protože působí ve Švýcarsku. Neoklasické dílo B.Martinů věnováno a sponzorováno Ellisabeth Sprague Coollidge soutěž a festival. Byť jej napsal ve Francii, tak slavná premiéra nastala 1933 ve Washingtonu DC. Library of Cngress chambert music festival a Martinů se ihned uvedl mezi vůdčí osobnosti hudby 20. Století.

JIŽ BRZY V PRODEJI!

RUDOLFINUM–DVOŘÁKOVA SÍŇ - Dvořákova síň patří mezi nejznámější koncertní síně na světě. Původní podoba koncertní síně, ve které se za řízení Antonína Dvořáka uskutečnil první koncert České filharmonie 1894, vydržela pouze do roku1918. V roce 1940 se začalo dle návrhu Antonína Engela a Bohumíra Kozáka s obnovou koncertní síně do původní podoby, a to včetně navrácení původní varhanní skříně a nástroje. Podobu po rekonstrukci dokončené v roce 1942 si Dvořákova síň zachovala až do dnešních dnů.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

11květen sobota 20:00

11květen sobota 20:30

Ubytování v okolí akce Festivalový orchestr...

ValentinskaPraha (321 metrů)

The Emblem HotelPraha (362 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (385 metrů)