Praha – město pro lidi / klima / bydlení / doprava

Praha – město pro lidi / klima / bydlení / doprava

Adresa:

Praha 1, Smetanovo nábřeží 4

Termín: 19.9.2020 31.1.2021
Vstupné:

0

19zář - 31led celý den

Žánr: výstavy


Projekt „Praha-město pro lidi“ otevírá debatu kolem palčivých otázek našeho hlavního města. Váš názor nás zajímá - připojte se k této diskuzi i Vy

Praha je město s neopakovatelným geniem loci a nepřeberným množstvím nádherných památek, město s bohatým kulturním a společenským životem, se skvěle fungující městskou hromadnou dopravou, město ve kterém za posledních pár let začínají ožívat i zapomenutá a zanedbaná zákoutí. Hon za pouhým ekonomickým růstem v průběhu posledních třiceti let však poznamenal v některých aspektech velmi negativně naše hlavní město.

VÝSTAVA SmetanaQ společně s Galerií Jaroslava Fragnera Vás zvou na výstavu Praha – město pro lidi, kde se blíže nahlíží na jednotlivá témata jako je doprava, bydlení, klima ve městě či udržitelnost.

Výstava v prostorách SmetanaQ Gallery byla kvůli vládním opatřením přerušena a nyní si ji můžete prohlédnout na webu https://www.praha-mestoprolidi.cz/. Venkovní výstava na Smetanově nábřeží je veřejně přístupná a bude pravidelně aktualizována. VIDEA – CO CHYBÍ PRAZE, ABY SE STALA MĚSTEM S NEJLEPŠÍ KVALITOU ŽIVOTA? Součástí výstavy je plánován i kulatý stůl za účasti vedení našeho města, který by měl proběhnout v lednu roku 2021. Jako inspiraci pro nadcházející diskuzi jsme oslovili osobnosti našeho hlavního města z řad architektů, sociologů, ekologů a podnikatelů, aby natočili dvouminutové medailonky na jedno společné téma: „Co chybí Praze, aby se stala městem s nejlepší kvalitou života?”. Praha je i Vaše město. Víte jak odpovědět na otázku? Napište nám krátkou esej (max. 200 slov) na toto téma a pošlete na info@smetanaq.cz. Nejrelevantnějších 10 příspěvků společně natočíme a přidáme mezi ostatní.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Praha – město pro...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (574 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (578 metrů)

ValentinskaPraha (647 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (59 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (573 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (394 m)