Tři pohledy na svět: Joe Klamár / Chris McGrath / Nicole Tung

Tři pohledy na svět: Joe Klamár / Chris McGrath / Nicole Tung

Adresa:

Praha 13, Seydlerova 2835/4

Termín: 3.12.2020 10.1.2021
Vstupné:

80 Kč, snížené 40 Kč

3pro - 10led celý den

Žánr: výstavyumění fotografie současné umění czech press photo dokument reportáž praha zimní výstavy


Tři reportážní fotografové, tři kontinenty, tři reportážní pohledy na světové události – Joe Klamár / Chris McGrath / Nicole Tung. Jako tradičně doprovází zasedání poroty i výstava, která nebyla kvůli vládním opatřením otevřena v původním termínu. Letos svou tvorbu představí tři zahraniční porotci, kteří ve své fotografické kariéře byli přítomni zásadním okamžikům novodobých světových dějin. Výstava se zavedenými opatřeními proti šíření koronaviru potrvá v galerii Czech Photo Centre do 10. ledna následujícího roku.

Na výstavě nebude chybět fotografie roku 2009 Joa Klamára, který zachytil návštěvu tehdejšího amerického prezidenta Baracka Obamy v Praze. Dále mnoho dalších ikonických fotografií, které byly v soutěži Czech Press Photo oceněny.

Americká fotožurnalistka Nicole Tung představí několik ucelených cyklů. Jedním z nich je dokument o protivládních shromáždění v Hongkongu. Zpočátku se protesty konaly s cílem požadovat stažení zákona o vydávání stíhaných osob, který by umožňoval vydání podezřelých z Hongkongu, aby stanuly před soudem v Číně, ale rozrostly se v prodemokratické demonstrace. Dále Nicole Tung dlouhodobě dokumentovala pád Islámského státu nebo exodus rohingů.

Od Chrise McGratha bude vystavena například fotografie, která v roce 2019 zvítězila v kategorii Aktualita v soutěži World Press Photo. Neznámý muž se snaží 15.října 2018 zadržet dav novinářů před příjezdem turecké policie na konzulát Saúdské Arábie v tureckém Istanbulu. Situace souvisí se zmizením novináře Džamála Chášukdžího. Autor také dokumentoval šíření koronaviru v Turecku, kde působí.

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea v Praze Akce v MČ Praha 13

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tři pohledy na svět:...

Volcano Spa HotelPraha (545 metrů)

Villa Seven HillsPraha (4.2 km)

Villa St. TropezPraha (4.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (5.9 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (5.9 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (5.5 km)