Čtyřnotová opera

Čtyřnotová opera

Adresa:

Praha 1, Spálená 16

Termín: 1.11.2019

1listopad pátek 19:30

Žánr: divadloopera


Jednoaktová operní hříčka, kde si pět sólistů (představujících jednotlivé typy hlasů) smí hrát výhradně se čtyřmi tóny (D,E,A,H). Režijní pojetí Juraje Čiernika je jakýmsi průletem známými operami (hlavně ve vizuální rovině).

Vycházím z autorova textu opery, které mi evokuje jakýsi náhled do mysli zpěváka. Čtyřnotoví aktéři na scéně odhalují své charaktery, osobní problémy a myšlenky,“ říká režisér Juraj Čiernik. Divák vstoupí do světa opery, ale vidí pěvce jako obyčejné lidi s chybami. Sopranistka se na scéně objeví v mnoha (i značně bizarních) kostýmech a o pozornost se přetahuje především s altistkou, která nakonec použije doslova všechny zbraně, aby se jí zbavila…Každý z aktérů se neustále snaží připravit árii a „zazpívat to své téma“ ( k tomu ale zase v podstatě nedostane, zato se diváci pobaví na jejich účet).

Opera byla prvním počinem Operní akademie Ostrava – v Česku unikátní spolupráce divadla a školy. Role dostali i studenti zpěvu Fakulty umění Ostravské univerzity a pod vedením profesionálů se nejlepší z nich „prozpívali“ až k profesionální práci. Studentská představení byla do jednoho beznadějně vyprodaná!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Čtyřnotová opera

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (406 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (705 metrů)

The Emblem HotelPraha (759 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (474 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (150 m)