Marika Volfová:Temporary Paradises

Marika Volfová:Temporary Paradises

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 16.10.2018 8.11.2018
Vstupné:

Dobrovolné

16říj - 8lis celý den

Žánr: výstavy


Nomádství, fluidní komunity, eskapismus, galerijní rainbow, symbiotická dílna.

Temporary Paradises je projekt založený na vytvoření dočasné komunity, která bude v době výstavy obývat galerii. Galerijní prostor bude otevřen pro aktivní participaci, kdokoli se může připojit a na libovolně dlouhou dobu s námi obsadit galerii, ať už na workshop, jedno přespání anebo celou dobu trvání výstavy. Pokusíme se vytvořit bezpečný prostor pro plnohodnotné setkávání, pro citlivost a vzájemnou reflexi, pro sdílení a interakce, které nejsou v galerijním prostoru běžné.

Hlavní linií programu bude kontinuální série facilitovaných setkání na téma společenství. Facilitátoří připraví a představí všelijaké techniky pro smysluplnou vnitřní práci a zkoumání skupinové dynamiky. Vyvrcholením tohoto procesu bude dvoudenní workshop Vytváření společenství podle Scotta M. Pecka, který se soustředí na restrukturalizaci naší obvyklé komunikace, na téma vztahů, rozhodování, konsenzu, konfliktu v rámci komunity. 

Dále budou během výstavy probíhat akce vycházející z aktuálních potřeb a možností komunity. Prostor bude otevřen pro to, aby každý mohl iniciovat aktivitu, skrze kterou může obohatit kolektiv a zároveň umožnit změnu perspektivy diváka z pasivního konzumenta na aktivního spolu-tvůrce. Budou probíhat různé akce, od celonočních koncertů, autorských čtení, každodenní jogové praxe, pohybových workshopů až po přednášky, diskuze nebo akční tréninky, společné vaření z kontejnerových úlovků nebo výlety a průzkumy okolí galerie. 

Záměrem je společně zkoumat a otevírat témata, která v nás jsou živá, sdílet pohledy na alternativní způsoby spolužití, různé formy symbiotické koexistence, nebo jen na několik dní/týdnů poskytnout zázemí někomu, kdo zrovna nemá kde bydlet a pracovat.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Marika...

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (5.4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.5 km)