9. ročník Dne dyslexie

9. ročník Dne dyslexie

Adresa:

Praha 7, Dukelských hrdinů 47

Termín: 9.9.2018

9září neděle 10:00

Žánr: ostatní akce


Workshopy s odborníky a umělci, kteří mají zkušenost se svoji dyslexii a tyto příběhy promítají do workshopů. Vstup zdarma Petr Ptáček – grafik, malíř, ilustrátor “vyrob si svoji známku”. Co je pro známku důležité? Mimo jiné se dozvíme, co známka musí udělat, než se dostane na dopis. Barbora Váchová – architektka - dozvíte se, že o historii se musíme starat a také jak pracuje architekt. Každý návštěvník bude sám moci opravit svou památku.

Jan Gemrot – malíř, který s účastníky namaluje „obrovskou hlavu“ – jednotlivé kusy lidského obličeje, a to i s detaily, co se odehrává třeba na očních duhovkách nebo v samotném centru mozku? Kateřina Novotná – malířka a sochařka, tisk technikou monotypu. Vytiskneme své myšlenky, které nezachytíme písmem, ale třeba jen obrazem. Markéta Korečková – sochařka – sochařský workshop pro děti i pro dospělé. Zabývající se slovy, písmeny a tvarem – vše zpracujeme do sochařské hlíny, vymodelujeme vše do podoby reliéfu. Pak si zkusíme i „sochařinu“ a vše odlijeme do sádry. Jindřich Matěk – fotograf – vytvoří interaktivní 3D abecedu z různých materiálu od plastelíny, šroubku, provázku. Bude se vše fotit a pak si každý zkusí upravit fotky v grafickém programu.

Alena Kupčíková – malířka a sochařka – představí svůj „Multimediální a Interaktivní Slabikář a Testy pro děti od 4 let jako prevence počátečních problémů se čtením (dyslexie) a psaním (dysgrafie) a hyperaktivitou” Simony Egri – studentka psychologie, taneční pohyb využít pro rozvoj psychomotorických funkcí u lidí s dyslexií a rozvíjet tím tak jejich kreativitu. Jana Štěpánová – je speciální pedagožka, odhalí jak jsou provázány poruchy učení s motorickým vývojem člověka. Lenkou Krejčová – psycholožka, povede poradnu ne jen pro děti, ale i pro dospělé, jak na veškeré DYS- znevyhodnění. Alena Krömerová – tlumočnice a překladatelka, angličtina pro studenty s “Dys”, k výuce je třeba přistupovat kreativními způsoby a využívat pomůcky

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce 9. ročník Dne dyslexie

Výstaviště HolešovicePraha (484 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 529 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 803 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 546 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 760 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 656 m)