Fotografická výstava Továrna

Fotografická výstava Továrna

Adresa:

Praha 7, Dělnická 63

Termín: 10.9.2018 15.9.2018

10zář - 15zář celý den

Žánr: výstavyfotografieumění


Projekt "Továrna" je nejen výstavou, ale současně i fotografickým happeningem plným hudby a besed s významnými českými i zahraničními osobnostmi současné fotografické scény mezi které patří Jindřich Štreit, Libuše Jarcovjáková, Antonín Kratochvíl, Sami Siva, Jiří Turek, Rober Vano, Michael Hanke, Fotograf bez talentu, Roman Vondrouš a další.

Termín 10. - 15. 9. 2018, v holešovické Továrně.

Festival odstartuje vernisáž fotografií spolu s křestem katalogu 10. 9. 2018 od 18:00, kterého se zhostí osobnost fotografie pro rok 2017, paní Libuše Jarcovjáková, významný dokumentarista Jindřich Štreit, jehož fotografie jsou také součástí výstavy a fotografická legenda Antonín Kratochvíl. Akce s bohatým programem potrvá do 15. 9. 2018.

Projekt je součástí dlouhodobých akcí brněnské školy fotografie Photogenia založené v roce 2000. Tato škola jako jedna z mála v ČR nabízí dálkové studium fotografie pro zájemce z celé ČR a zahraničí. Během tohoto studia rozvíjí vizuální inteligenci studentů, otevírá jim nové obzory a pohledy na umění jako takové. Photogenia se snaží propagovat dobré jméno české tvůrčí fotografie, která má dobrý zvuk i v zahraničí. K tomu se snaží vést i své studenty. Zapojení do dlouhodobějších projektů dává frekventantům možnost setkávat se s významnými osobnostmi domácí i zahraniční scény, vystavovat své práce ve veřejném prostoru galerií a výstavních síní a porovnat tak svoje soubory s ostatními účastníky.

Konfrontace fotografií s diváky a kurátory je důležitou a zajímavou částí i této výstavy. Projekt Továrna je jedním z mnoha, které na škole vznikají. Je otevřený a vznikal několik let, a bude i nadále pro frekventanty školy pokračovat. Na jeho začátku Photogenia oslovila významného českého dokumentaristu a vynikajícího pedagoga, pana profesora Jindřich Štreita. Pod jeho vedením studenti navštívili desítky industriálních celků, od gigantických provozů až po malé dílničky připomínající provozovny první republiky. V každém z nich účastníci dílen analyzovali a objevovali prostor zcela vlastním způsobem a optikou. Účastníci projektu tak několik let nalézali souvislosti a hledali cesty k zachycení vnitřní vizuální podoby významu slova “továrna”. Každý z nich zvolil svoji cestu výsostně subjektivně. Projekt Továrna je tak výpovědí skupiny lidí, kteří nahlédli pod povrch slova, aby objevili obrazy. Obrazy poetické i znepokojivé, klidné i na hranici všedních úvah o významu slova “továrna". V projektu jsou zastoupeni tito autoři a pedagogové.

Profesor Jindřich Štreit, ředitel školy Jan Sucharda. Frekventanti Bronislav Foller, Martina Janošová, Šárka Klímová, Martina Koubková, Jana Kozůbková, Klára Krátká, Filip Lang, Wlasta Laurenčíková, Tomáš Loukota, Ivana Nyitrayová, Lucie Pešáková, Lukáš Procházka, Jan Šebek, Ondřej Tichý, Miroslava Trusková, Vladislav Tvarůžek, Jakub Uher, Renata Vaculíková, Jan Vaculín, Jaroslava Vítková, Stanislav Zela, Milan Veselý, Radka Hoppová, Radovan Mikula a Tomáš Hlawiczka.

Program:

  • Pondělí 10.9. 18:00 Vernisáž výstavy Továrna
  • Úterý 11.9. 18:00 Libuše Jarcovjáková
  • Úterý 11.9. 20:30 Robert Vano
  • Středa 12.9. 18:00 Jiří Turek, jana Jabůrková
  • Čtvrtek 13.9. 18:00 Sami Siva
  • Čtvrtek 13.9. 19:30 Roman Vondrouš
  • Pátek 14.9. 18:00 Michael Hanke
  • Pátek 14.9. 19:30 Fotograf bez talentu
  • Sobota 15.9. 15:00 Dernisáž, part s projekcí Na tělo

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Fotografická výstava...

Výstaviště HolešovicePraha (1 641 metrů)

Wellness Hotel STEPPraha (2.1 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (2.3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.5 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.6 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (996 m)