Festival Tutto Italiano - Praha

Festival Tutto Italiano - Praha

Adresa:

Praha 3, Náměstí Jiřího z Poděbrad

Termín: 16.6.2018
Vstupné:

zdarma

16červen sobota 10:00

Žánr: gastronomie festival zdarma


Již podruhé můžete v Praze 3 navštívit festival zaměřený na region Itálie. Těšit se můžete na vyhlášenou italskou gastronomii, tanec, vzdělávací workshopy a vystavené ikonické skútry Vespa. Festival Tutto Italiano 2018 je tu pro celou rodinu.

Letní počasí již přeje venkovním akcím a městská část jich aktuálně připravuje ve spolupráci s dalšími subjekty hned několik. Jednou z nich je festival Tutto Italiano, který se bude konat 16.6.2018 na Náměstí Jiřího z Poděbrad od 10:00 do 20:00! Jedná se již o druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na region Itálie. Cílem organizátorů je představit široké veřejnosti malou ochutnávku Itálie v různých podobách. Itálie je totiž velmi rozmanitá, a každý region či oblast má svá kulturní, historická i kulinářská specifika. Gastronomie bude samozřejmě stěžejním tématem celé akce, ale určitě ne jediným. Dozvíte se bližší informace o různých italských regionech a budete moci načerpat inspiraci pro své budoucí cesty do této oblasti.

Na festivalu bude možné shlédnout také módní přehlídku, nebo kuchařskou show. Zvláštní částí bude taneční vystoupení, kde návštěvníci uvidí tradiční tanec z oblasti Puglie – pizzica a následně i dostanou možnost se jej naučit v rámci jednoho z workshopů. Připraveny budou rovněž zajímavé soutěže o hodnotné ceny. Na své si ale přijdou i milovníci automobilů a ikonických italských skútrů Vespa, které organizátoři plánují vystavit.

Na závěr akce je připraven v žižkovském Atriu koncert italsko-českého gymnázia Ústavní a to od 19:00 hod. „Věřím, že tahle akce zaujme svým rozsahem návštěvníky všech věkových kategorií,“ doplňuje místostarosta pro oblast kultury Alexander Bellu. Akci pořádá Společnost přátel Itálie, z. s. – nezisková organizace, která v příštím roce oslaví již 30 let od svého založení a přímo ve svých stanovách má podporu česko-italských vztahů na všech úrovních společenského života. Spolupracuje s Městskou částí Praha 3, za kterou převzal záštitu místostarosta Alexander Bellu. „Je nám velkou ctí, že akci udělil záštitu J. E. Aldo Amati, velvyslanec Italské republiky v České republice a Dott. Giovanni Sciola, ředitel Italského kulturního institutu v Praze,“ uzavírá místostarosta Alexander Bellu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival Tutto Italiano...

Žižkovská televizní věžPraha (271 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (666 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 526 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (269 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 890 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 781 m)