Aislinn Janek / Tessellation

Aislinn Janek / Tessellation

Adresa:

Plzeň, Presslova 14

Termín: 21.6.2019 30.6.2019
Vstupné:

zdarma

21čer - 30čer celý den

Žánr: výstavyumění současné umění malba kresba zdarma západní čechy letní výstavy

Umělci: Aislinn Janek


Americká umělkyně Aislinn Janek se v červnu 2019 účastní rezidenčního pobytu v rámci programu Open A.i.R. v DEPO2015. Ve svém díle zpracovává témata týkající se mezinárodních vztahů, člověka obecně i toho, jak jazyk a řeč ovlivňuje náš vztah k sobě samému. Zajímá se o fragmentaci informací, způsobenou jazykovými bariérami, a o to, jak si člověk vytváří a uchovává vzpomínky, které se pak proměňují průběhem času.

Linearitu, jež prostupuje téměř všemi obrazy, je možno interpretovat jako kontrolu nad vlastním bytím. Kreslené, malované či všité linie ilustrují časovou osu a ovládnutí člověka všedními a opakujícími se činnostmi. Papírová mozaika na povrchu pak vyjadřuje vnitřní fungování člověka, jeho emoce a reakce nad sebou samým. Vzhledem k použité technice lití inkoustu je dílo vždy experimentem, bez ohledu na to, kolikrát je opakováno. Tuto neočekávanost média je třeba přijmout podobně jako nemožnost kontrolovat informace, které jsou člověku předloženy a na které může již pouze reagovat.

Ve své práci se Aislinn Janek​ nesnaží poskytnout odpovědi – spíše oslavit touhu posouvání hranic od známého k neznámému. Zpochybňuje adekvátnost jazyka k vyjádření skutečnosti a poukazuje na to, jak lidé používají jazyk k odhalení a utajování pravd.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Aislinn Janek /...

Sportpenzion PohodaPlzeň (6.7 km)

Vila VerunkaPlzeň (7.2 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (8.1 km)