Milan Kaštovský / Osmdesát

Milan Kaštovský / Osmdesát

Adresa:

Hranice, Masarykovo náměstí 71

Termín: 16.1.2020 14.2.2020
Vstupné:

zdarma

16led - 14úno celý den

Žánr: výstavyumění fotografie morava zdarma zimní výstavy

Umělci: Milan Kaštovský


Výstava hranického fotografa Milana Kaštovského nabídne osmdesát fotografií, které se budou řadit do dvou témat. Prvním tématem budou stylizované, netradiční fotografie z Evropských jazzových dnů v Hranicích. Druhým tématem budou fotografie z autorových cest po světě, například z Izraele. Výstava se koná k výročí autorových narozenin.

Milan Kaštovský je hranický rodák. Vystudoval Střední průmyslovou školu strojnickou v Olomouci. V letech 1959 až 1983 působil jako konstruktér – projektant ocelových konstrukcí v Nové huti Klementa Gottwalda v Ostravě. Od roku 1983 až 1991 pracoval v Metasportu Ostrava jako technolog, revizní technik a vývojový pracovník lyžařských vleků.

Od roku 1969 byl členem Fotoklubu DK Nová huť Klementa Gottwalda. Zde absolvoval mnoho odborných přednášek a školení a také Školu výtvarné fotografie. Také byl členem tvůrčí skupiny. Od roku 2004 až 2009 studoval na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, obor dějiny umění a výtvarné techniky včetně fotografie.

V roce 1991 v Hranicích založil se svým bratrem a Jiřím Andrýskem firmu Mijoka, fotoobchod a fotografické služby. Od roku 1970 také často své fotografie vystavoval. Například v letech 2003 až 2017 vystavoval svoji tvorbu na výstavách fotografií z minulých ročníků Jazzových dnů v Hranicích, společně s Jiřím Necidem a Pavlem Diatkou. Vystavoval také v zahraničí, například v Holandsku, Polsku, Slovinsku, na Slovensku.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Milan Kaštovský /...

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (19.7 km)

Villa MemoriesZlín (30.7 km)

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (30.8 km)