Marcela Szabó

Marcela Szabó

Adresa:

Přerov, Horní náměstí 1

Termín: 21.11.2019 31.12.2019

21lis - 31pro celý den

Žánr: výstavyumění fotografie morava zimní výstavy

Umělci: Marcela Szabó


„Zamilovala jsem se do fotografie a díky ní mám možnost vidět svět v jiných barvách…,“ říká přerovská rodačka Marcela Szabó, která posledních dvacet let žila, pracovala a tvořila na španělské Mallorce.

„A není důvod pro jednou nepojmenovat výstavu takhle dlouze, když to absolutně vystihuje autorčin pocit,“ doplňuje kurátorka výstavy Lada Galová. Nejen z Baleárských ostrovů, ale i ze střední Hané nebo z Prahy bude 25 velkoformátových fotografií přírody a architektury, které autorka vystaví ke konci roku v Galerii města Přerova na Horním náměstí.

Výstavní činnost autorky doposud zahrnuje tři samostatné výstavy v galeriích na Mallorce,  jako jsou  třeba Galería Artmallorca a Bioart ve městě Palma de Mallorca. Zde měla mj. obrovský úspěch třeba fotografie namrzlé lavičky z ledové kalamity v Přerově v únoru 2014. „Pro Mallorčany samozřejmě něco nepředstavitelného, jako z jiného světa,“ okomentovala Marcela Szabó. V České republice byly její fotografie k vidění například v galerii Kavárna Just Praha nebo naposledy vloni v paláci Lucerna. „Konkrétně v klubu Koníček pana Ivana Havla,“ dodala autorka.

„Zahájení výstavy plánujeme v hispánském duchu. Vernisáž spojená s ochutnávkou španělských specialit je naplánována na čtvrtek 21. listopadu v 17 hodin, k mání budou třeba kořeněné koláčky se sušenými rajčaty, oříšky nebo chilli, tapas se šunkou Jamón Serrano nebo sladké katalánské Panellets. O hudební doprovod se postará autorčin strýc, pianista Karel Sekera,“ zve na zahájení výstavy Lada Galová. Doprovodný program zahrne v neděli 1. prosince v 18 hodin besedu s autorkou včetně komentované prohlídky. Výstava je pořádána ve spolupráci s Městským evropským informačním střediskem a na realizaci akce finančně přispěl Olomoucký kraj.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Přerov Akce v obci Přerov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Marcela Szabó

Theatre HotelOlomouc (19.1 km)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (21 km)

Restaurace ARIGONEOlomouc (21 km)