Vánoční prohlídky hradu a historická kafírna na hradě Šternberk

Vánoční prohlídky hradu a historická kafírna na hradě Šternberk

Adresa:

Šternberk, Horní náměstí 6

Termín: 8.12.2018
Vstupné:

plné 180 Kč, snížené 130 Kč

8prosinec sobota 10:00

Žánr: ostatní akceVánoce historie netradiční prohlídky rodina děti akce v přírodě


Na sobotu 8. 12. 2018 připravujeme na hradě Šternberk Vánoční prohlídky doplněné o program Historická kafírna. Program se uskuteční v čase od 10 do 14 hodin. V rámci prohlídek návštěvníci uslyší zajímavé informace o historii Vánoc, vánočních tradicích a zvycích, jak slavila Vánoce šlechta i prostý lid. Interiéry hradu doplní slavnostní vánoční výzdoba, betlémy, historické hračky a mnoho dalších vánočních artefaktů.

Na prohlídky naváže edukačně-zábavný program Historická kafírna v rekonstruované Liechtensteiské kuchyni. Milovník dobré kávy Roman Prokeš sebou přiveze historickou pražičku z dob rakouské monarchie, ve které si návštěvníci hradu budou moci sami vyzkoušet práci mistra pražiče. Dále bude připraveno povídání o historii kávy a ochutnávky kávy vařené v džezvě či kávy filtrované.

Anotace:

Program je určen pro zvědavé návštěvníky, milce kávy či kavárenské povaleče. Zájemci mohou být součástí procesu pražení kávy v historických pražičkách a za krátký čas si sami vyzkouší práci mistra pražiče pod dozorem výřečníka, všeuměla a principála divladla Bez kliky Romana Prokeše. Návštěvníci ochutnají vařenou kávu připravenou v džezvě, či kávu filtrovanou. Dozví se pravidla správné přípravy kávy a postupy zpracování kávového zrna.

Vstupné:

Rozšířené prohlídky hradu Šternberk s doprovodným programem

plné - 180 Kč
snížené - 130 Kč
rodinné - 490 Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vánoční prohlídky...

Selský DvůrŠtěpánov (6.1 km)

Restaurace ARIGONEOlomouc (15.8 km)

Theatre HotelOlomouc (16 km)