Revírní pohodová padesátka v Karviné

Revírní pohodová padesátka v Karviné

Adresa:

Karviná, park Boženy Němcové

Termín: 18.9.2022
Vstupné:

https://www.poho50.cz/propozice/

18září neděle 09:00

Žánr: sportběh Karviná


Revírní pohodová padesátka

Každý závod má svůj příběh. Ale závod POHO50 přichází s něčím naprosto výjimečným. Více než 200 let formovala okolí Karviné nadlidská síla horníků a jejich životní příběhy. Nyní se přetvořená krajina vrací do náručí přírody v unikátní a dechberoucí symbióze průmyslu, fauny a flory.

Nový prostor vybízí k hledání nového smyslu

Krajina, po mnoho let velmi problematická, se nyní probouzí. Všude tam, kde se dříve těžilo uhlí, se nyní vrací vzácné i ohrožené živočišné a rostlinné druhy. Otevírá se tak možnost novým příležitostem, jednou z těch klíčových se zcela přirozeně stává „pohyb a sport“. Díky velké ochotě Moravskoslezského kraje, města Karviná, partnerů a sportovců se nám podařilo připravit závod, který běžce ze široké veřejnosti provede nejzajímavějšími částmi pohornické krajiny a ukáže jim její krásu. Čím více sportovců krajinu objeví, tím větší bude mít význam a tím rychleji najde pro obyvatele nový smysl.

Velký běžecký svátek pro všechny

Po roce diskuzí, plánů a hledání řešení vznikl 1. ročník běžeckého závodu, který navazuje na Hornické slavnosti. V Karviné se tak v roce 2022 poprvé uskuteční závod na 50 km, navíc jako součást mistrovství České republiky na dlouhých tratích. Na startovní čáru se ovšem může postavit úplně každý, tratě jsou připraveny pro každou výkonnostní úroveň. Stačí si vybrat z připravených vzdáleností. Přibrat můžete i kočárek či pejska!

Věříme, že se nám podaří spojit energii mnoha generací horníků s energií nejedné generace běžců v myšlence nového sportovního svátku. Přejeme si, aby každý, kdo se postaví na start 1.ročníku, přišel závodit zejména sám se sebou, objevit radost ze společných emocí, pohybu a poznat výjimečná místa.

Více informací na www.poho50.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

22červen sobota 08:00

Revírní pohodová padesátka POHO50

, park B. Němcové 988/2, Lodičky Dokořán Sport