LIVE stream - Kino na hranici

LIVE stream - Kino na hranici

Adresa:

LIVE stream

Termín: 23.11.2020 29.11.2020

23lis - 29lis celý den

Žánr: festival filmový festival live stream online


Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.

Diváci letošního ročníku Kina na hranici uvidí on-line přibližně 50 snímků, které tvoří mozaiku toho, co bylo součástí plánovaného programu 22. Kina na hranici. Bude to i určitý „předkrm“ před 23. ročníkem festivalu, který diváky teprve čeká. Ke zhlédnutí tedy bude vždy jeden film z retrospektiv Miloše Forma (Konkurs) a Andrzeje Żuławského (Opętanie), tři filmy Jána Kadára a Elmara Klose (Tam na konečné, Obžalovaný, Touha zvaná Anada) a varšavské filmové školy (Nasza Klątwa, Mocna kawa wcale nie jest taka zła, Kontrola), ale také zástupci sekce Lechtivé kino – Widziadło (režie Marek Nowicki), Panna zázračnica (Štefan Uher), Sladký čas Kalimagdory (Leopold Lahola) – a sekce V síti: Proč se cítím jako kluk? (Kateřina Turečková), Děti online (Kateřina Hager), Apparatgeist (Marie-Magdalena Kochová) a Sieć (Krzysztof Krauze).

Nebude chybět ani maďarský prvek v podobě filmu Akik maradtak režiséra Barnabáse Tótha. Nejvíce však bude polských, českých a slovenských novinek z filmovém sezony 2019/2020. Uvidíte tedy mj. snímky Staříci (režie Ondřej Provazník, Martin Dušek), Tiché doteky (Michal Hogenauer), Vlastníci (Jiří Havelka), Poslední aristokratka (Jiří Vejdělek), Baťa, první globalista (Peter Kerekes), Osamelí bežci: Ideme ďalej! (Martin Repka), Raj na zemi (Jaroslav Vojtek), Dolina Bogów (Lech Majewski), Ikar. Legenda Mietka Kosza (Maciej Pieprzyca) a Eastern (Piotr Adamski). Tuto nabídku pak doplní české filmové hity, které zaznamenaly během loňského ročníku mimořádný divácký úspěch – např. Domestik (Adam Sedlák), Chata na prodej (Tomáš Pavlíček), Teroristka (Radek Bajgar), Toman (Ondřej Trojan) a Zlatý podraz (Radim Špaček).

Cena kompletní akreditace čítá 239 CZK, akreditace pro výběr 10 filmů bude stát 149 CZK a jednotlivá „vstupenka“ 30 CZK.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra v Ostravě Akce v obci LIVE stream

Podobné akce