Muzejní noc pod Ještědem 2024

Muzejní noc pod Ještědem 2024

Adresa:

Liberec, různá místa

Termín: 17.5.2024 v 18:00 hod. (pátek)
Vstupné:

zdarma

17květen pátek 18:00

Žánr: ostatní akcemuzejní noc komentované prohlídky muzeum galerie historie netradiční prohlídky rodina děti zdarma


Muzejní noc pod Ještědem 2024, která se uskuteční v pátek 17. května 2024 na Liberecku, nabídne návštěvníkům noční prohlídky stálých expozic a výstav včetně doprovodných kulturních programů.

Projekt Muzejní noc pod Ještědem 2024 je součástí Festivalu muzejních nocí, který volně navazuje na Mezinárodní den muzeí. Tuto akci společně pořádají: Oblastní galerie Liberec, Severočeské muzeum v Liberci, Technické muzeum Liberec, Automuzeum Liberec, Rodný dům Ferdinanda Porscheho ve Vratislavicích nad Nisou, Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, Kultura Jablonec, Městská galerie MY a NISA Factory.

Města pod Ještědem, která připravila poutavé prohlídky a fascinující výstavy, propojí již tradičně mimořádná linka historického autobusu. Muzejní noc pod Ještědem 2024 s rozmanitým programem na téma Muzea, vzdělávání a výzkum, se odehraje mezi 18. až 23. hodinou.

Muzea, galerie a další kulturní a vzdělávací instituce, které jsou do Muzejní noci zapojené, jsou prostorem pro doslova kulturní dobrodružství. Návštěvníci je poznají v jiném světle, s jinou atmosférou. Myslím, že Muzejní noc může být i pro ty, kteří nemají návštěvu muzeí a galerií jako samozřejmou součást svého života, novým impulzem pro to, aby je navštěvovali,“ uvedla k loňskému ročníku Květa Vinklátová.

Zdroj fotky (Muzejní noc pod Ještědem 2024): visitliberec.eu

Podobné akce