Výstavou „Kemet“ v Muzeu Karlovy Vary otevírá Hesham Malik fascinující náhled na egyptskou kulturu. Prožijete mýty i skutečnosti Starověkého Egypta, země faraonů, i otroků. Autor výstavy chce touto iniciativou ukázat, že odkaz umělecké tvořivosti dokáže přetrvat tisíciletí. A oslovit i dnešního člověka.

Černozemní klenot. Egypťané nazývali svou zemi Kemet, doslova „černá země“. Slovo „kem“ ve staroegyptštině znamená „černý“. Název je odvozen od barvy bohaté a úrodné černé půdy. Úrodnost půdě přinesly každoroční záplavy. Kemet tedy byla kultivovaná oblast podél údolí Nilu. Velkolepost starověkého Egypta nechává Malik ožít prostřednictvím často toho nejcennějšího a nejosobnějšího lidského majetku - šperků. Se šperky se můžeme seznámit skrze umělecká díla: obrazy, dřevěné plastiky, i další předměty, od drobných korálků přes sošky a sochy. Veškeré umění vytvořil mezinárodně uznávaný umělec Hesham Malik.

Pohled do bezčasé krásy. Abychom porozuměli staroegyptskému umění, je třeba jej vnímat z pohledu starých Egypťanů. „Díla, která vystavuji v karlovarském muzeu, jsou díla, která nejlépe odpovídají moderní estetice a zároveň představám o egyptské kráse,“ uvádí umělec.

Galerie a muzea - Karlovy Vary Akce v obci Karlovy Vary

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hesham Malik - Kemet

Wellness & Spa Hotel AmbienteKarlovy Vary (459 metrů)

Wellness centrum hotelu Jean de CarroKarlovy Vary (516 metrů)

Wellness hotel Jean de CarroKarlovy Vary (516 metrů)