Jan Šrámek, Veronika Vlková, To je metro, čéče!

Jan Šrámek, Veronika Vlková, To je metro, čéče!

Adresa:

Cheb, Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 16

Termín: 5.10.2023 7.4.2024

5říj - 7dub celý den

Žánr: výstavyumění výtvarné umění ilustrace akvarel pražské metro galerie Cheb

Umělci: Veronika Vlková


Kniha Milady Rezkové věnovaná pražskému metru, vydaná v roce 2019 nakladatelstvím Paseka, patří k žánru poznávací literatury pro děti. Nenásilnou formou se v ní dozví řadu zajímavých informací často téměř encyklopedického charakteru. Její hrdinou je desetiletý kluk, kterého do světa metra uvádí jeho dědeček, který v něm celý život pracoval. Může ho tak zavést i do míst, kam se normální smrtelník nedostane. K mimořádnému úspěchu knihy přispěli zejména její ilustrátoři Veronika Vlková a Jan Šrámek.

Ilustrace jsou jejich společným dílem: Vlková některé pasáže namalovala akvarelem, Šrámek pak tyto obrázky naskenoval a v počítači propojil se svými vektorovými kresbami, takže výsledek působí jako jednotný výtvarný jazyk. Ilustrace odrážejí působivou vizualitu pražského metra, estetiku jeho stanic nebo slavného navigačního systému, které dnes již patří k ikonám českého designu. Autoři zkombinovali drobnější i velkoformátové ilustrace, realistické výjevy doplnili komiksovými stripy, plánky a technickými nákresy. V roce 2020 byla kniha nominována na prestižní přehlídku nejkrásnějších ilustrací z celého světa při mezinárodním veletrhu v Bologně.

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Tvorba Veroniky Vlkové je spjatá se sdělováním fantaskních příběhů a snových vizí. Autorka dlouhodobě pluje mezi médii statického a pohyblivého obrazu, objektem, instalací a hudební performancí. Její jedinečný vizuální jazyk...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Cheb Akce v obci Cheb

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jan Šrámek, Veronika...

Spa & Kur Hotel PrahaFrantiškovy Lázně (4.7 km)

Revelton StudiosFrantiškovy Lázně (4.8 km)

Spa & Kur Hotel HarveyFrantiškovy Lázně (5 km)