Sportfilm - Festivalové ozvěny Hradec Králové

Sportfilm - Festivalové ozvěny Hradec Králové

Adresa:

Hradec Králové, třída Karla IV. 774

Termín: 2.5.2024 v 09:00 hod. (čtvrtek)
Vstupné:

zdarma

2květen čtvrtek 09:00

Žánr: filmsport kino zdarma


Sportovní fanoušci v Královéhradeckém kraji se mají na co těšit! Vůbec poprvé přijede do města Sportfilm Festival Liberec, který přiveze to nejlepší, co ze sportovních filmů nabídl divákům v roce 2023. Festivalové ozvěny Sportfilm Festivalu Liberec se letos premiérově vydávají na cesty a přinesou sport, kulturu a zábavu i do Hradce Králové. Zájemci všech generací si tak mohou užít celodenní maraton se sportovními hvězdami. Chybět nebude oblíbený parkour, téma duševního zdraví, zlaté Nagano i vzpomínka na legendu Věru Čáslavskou. Festivalové ozvěny se uskuteční ve čtvrtek 2. května v kině Bio Central. Vstup je zdarma.

„Připravili jsme pro naše příznivce tzv. Festivalové ozvěny – jednodenní program plný filmů, besed, výstav a záznamů z konferencí. Nabídneme speciální bloky pro děti, seniory a dospělé, aby si každá generace našla něco pro sebe,“ představuje projekt ředitelka festivalu Renata Balašová.

Děti se mohou během dopoledního programu pro školy těšit na filmy jako Foul play on sustainability, o udržitelnosti ve sportovním odvětví, nebo Paris: Mecca of ParCour, snímek o dobrodružné výpravě několika parkouristů. Filmovou přehlídku pak doplní sestřih besedy na téma Mental Health. O duševním zdraví ve sportu si povídala lyžařka Šárka Strachová se zajímavými hosty – Gabrielou Soukalovou, tenistkou Helenou Sukovou a basketbalistkou Ilonou Burgrovou. Dále se mohou těšit děti na zajímavý sestřih České televize o životním příběhu Věry Čáslavské.

Odpolední blok pro rodiny nabídne film Děti Nagana, při kterém si společně mohou všichni připomenout zlaté časy našich hokejistů. Den zakončí projekce filmu Martin Škrtel: Buď, alebo z fotbalového prostředí.

Nedílnou součástí festivalových ozvěn bude i výstava fotografií manželů Zátopkových z celé jejich úspěšné olympijské kariéry.

Celodenním programem diváky provede sportovní novinář a komentátor České televize a současně programový ředitel Sportfilmu Jakub Bažant. Těšit se mohou fanoušci zejména na jeho besedu s hercem Filipem Březinou, který si zahrál ve filmu Zlatý podraz, vítězný snímek Sportfilmu 2019. "Sport je můj velký koníček, hlavně běhání. Jen tak na okraj, už několik měsíců se připravuji na květnový Pražský mezinárodní maraton. Takže se moc těším na příležitost spojit povídání o práci, sportu a filmech," reaguje Filip na účast na Festivalových ozvěnách.

Pojďte společně s námi nasát atmosféru filmového festivalu. Pro všechny návštěvníky bude vstupné zdarma a rezervaci míst v sále je možné provádět na emailu: rezervace@sportfilm.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Sportfilm - Festivalové...

Vigvam penzionVeletov (13.3 km)

U PichlerůPňov-Předhradí (24.8 km)

Spa Hotel FelicitasPoděbrady (25.5 km)