Mezigenerační workshop: Brno šije Ponožky od Babičky

Mezigenerační workshop: Brno šije Ponožky od Babičky

Adresa:

Brno, Husova 18a

Termín: 7.10.2017
Vstupné:

zdarma

7říjen sobota 14:00

Žánr: ostatní akceworkshop


Druhé brněnské uvedení úspěšného mezigeneračního workshopu opět pracuje s tématy recyklace a upcyklace, které se soustředí na zužitkování nepotřebného textilu. Rozdíl mezi nimi spočívá v tom, že upcyklací věc vedle dalšího života navíc ještě získává na hodnotě. Staré tričko se tak například nepromění v hadr na podlahu nebo v izolaci, ale třeba na šaty, doplněk nebo šperk.

Letošní workshopy společně s Elpidou připravily designérky z projektu Brno šije Beáta Spáčilová a Světlana Kulíšková. Na workshopech pořádaných v rámci Old's Cool 2017 se vedle starých známých Ponožek od babičky představí také trojice mladých brněnských designérek, kdy každá povede samostatný workshop. S Brno šije si budete moci vyzkoušet upcyklaci starého oblečení, Karolína Kohoutková Vás naučí, jak si vyrobit pružinový klobouk po vzoru našich babiček a a Ľuboslav Lipovský s vámi promění klasickou košili na sportovní mikinu. Staré košile si přineste s sebou. Do háčkování a pletení se vrhneme pod vedením babiček – pletařek z Elpidy.

Můžete donést staré zbytky textilu a oblečení nebo vlny, které vám doma odpočívají nevyužité v krabicích, designérky i babičky je rády zrecyklují a společně s vámi promění v oděv, klobouk nebo krásné ponožky. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mezigenerační...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.2 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.6 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...