Filumena Marturano aneb Manželství po italsku

Filumena Marturano aneb Manželství po italsku

Adresa:

Brno, Jakubské náměstí 5.

Termín: 15.3.2015

15březen neděle 19:00

Žánr: divadločinohra komedie

Umělci: Simona StašováSvatopluk SkopalJaroslava TvrzníkováČestmír GebouskýZdeněk HruškaPetr VančuraVáclav Legner


Autor: Eduardo De Filippo 
Režie: Zdeněk Kaloč 
Hrají: Simona Stašová, Svatopluk Skopal, Čestmír Gebouský, Jaroslava Pokorná / Jaroslava Obermaierová / Jaroslava Tvrzníková, Malvína Pachlová / Anna Fialová, František Skopal, Karel Heřmánek ml. / Jan Ťoupalík, Petr Srna / Michal Čeliš, Libor Hruška / Zdeněk Hruška, Petr Vančura / Václav Legner 
Délka představení: 130 min + přestávka 
Cena: 420,- 

Manželství po italsku s dojetím a komikou. Co všechno musí podstoupit prostá žena, aby dostala k oltáři zhýralého boháče a pro své syny zabezpečila rodinu. Vždyť děti jsou přece děti! 
Domenico Soriano je úspěšný obchodník a též neodolatelný ctitel ženských půvabů. Mladičkou Filumenu Marturano potkal v jednom neapolském nevěstinci uprostřed druhé světové války. Pak se jejich cesty nakrátko rozešly, aby se však po válce náhodou potkali znovu a tehdy se zrodil vztah, který vydržel 22 let. Filumena se stala jeho milenkou a v době, kdy byl Domenico na cestách, dokonce vedla jeho obchody. A po všech těch letech si jednoho dne ten starý kocour přijde, že se ožení s nějakou mladou holkou! To tedy Filumena nemůže nechat jen tak! 
V ideálně namíchaném dění se střídají humorné scény s dramatickými. Nesmrtelnou filmovou adaptaci s názvem Manželství po italsku natočil v roce 1964 slavný italský režisér Vittorio De Sica a do hlavních rolí obsadil Sophii Lorenovou a Marcella Mastroianniho.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Filumena Marturano aneb...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.9 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.3 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...