Bobby McFerrin + Chick Corea

Bobby McFerrin + Chick Corea

Adresa:

Brno, Vodova 108

Termín: 17.6.2015
Vstupné:

od 990 Kč

17červen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyJazzFestBrnojazz

Umělci: Bobby McFerrinChick Corea


Čtrnácté pokračování populárního festivalu JazzFestBrno svým avizovaným programem překonává všechny dosavadní ročníky. Pořadatelé totiž pro rok 2015 vytahují z rukávu skutečná trumfová esa. Vrchol festivalu v nevšední synergii obstarají hlasový kouzelník Bobby McFerrin a pianista par excellence Chick Corea 17. června v hale Vodova.

Tito dva hudebí velikáni společně vystupují sice rádi, ale jen velmi zřídka. Do Česka se svým společným a hravým projektem přijíždějí vůbec poprvé.

Zřejmě nejtvořivější hudebník planety, milovník hudebních překvapení a okamžitých asociací Bobby McFerrin má v Česku širokou posluchačskou základnu a od svého prvního vystoupení v roce 2008 se sem s různými projekty vrátil hned několikrát.

Kořeny spolupráce Bobbyho McFerrina a Chicka Corey sahají do počátku devadesátých let, kdy společně natočili desku Play. McFerrin je často označován za krále hudebního humoru, projekt Play ovšem dokázal, že Corea za svým kolegou muzikálností ani vtipností vůbec nezaostává. Naopak je mu nevysychajícím pramenem inspirace.

Vzájemně se provokují, nahrávají si hudební žertíky a s radostí do hry zapojují své posluchače. Na jiskřivé a invenční spolupráci dvou hudebních velikánů nezanechává žádnou stopu ani zub času a při každém dalším setkání objevuje tato dvojice další netušená zákoutí svých uměleckých dovedností. McFerrin jako vždy vyniká absolutní intonační přesností, vynalézavostí a schopností simulovat hlasem nejrůznější hudební nástroje s obrovským rozsahem barevných odstínů a expresivity.

Corea se zase ukazuje jako hudebník, který svoji precizní techniku plně propůjčuje hudbě a zůstává stejně hravý jako McFerrin. K hudební konverzaci se starým přítelem Bobbym McFerrinem se Corea vrací kdykoliv jen může, ale určitě to není tak často, jak by si oba přáli. Jejich kalendáře jsou přeplněné, a proto si tyto vzácné příležitosti naplno užívají. Jejich pódiové rozhovory jsou plné úcty, humoru i nedostižného duchovního napojení.

Související: Dianne Reeves v brněnském Bobycentru (17.3.2015)

Bobby McFerrin (* 11. března 1950, Manhattan, New York) je americký jazzový a capella zpěvák, skladatel a dirigent. Je držitelem mnoha ocenění, ale do povědomí široké veřejnosti se nejvíce zapsal skladbou Dont Worry, Be Happy.
Dvacetinásobný držitel ceny Grammy, invenční skladatel, improvizátor a klavírní virtuóz Chick Corea v průběhu svého muzikantského života prozkoumal překvapivé množství hudebních stylů – od avantgardy přes bebop k jazzrockové...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bobby McFerrin + Chick...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (13.5 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (18 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (19.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...