Našrot

Našrot

Adresa:

Brno, Minská 15

Termín: 29.1.2014

29leden čtvrtek 01:00

Žánr: koncerty


NAŠROT, česká skupina hrající styl HC-crossover, se po půl roce vrací do Brna. V září 2013 zde otevřela působivým vystoupením první ročník festivalu Henry Lee Fest v továrně Zbrojovka. Nyní si její vystoupení vychutnáte v klubu Mersey ve středu 29.1.2014 od 20 hodin. Po skončení koncertu následuje afterparty s DJ Liquidem A.

Jest psáno na fb stránkách kapely, že se jedná o jednu z nejdivočejších českých HC-crossoverových part, před revolucí téměř kultovní soubor všech ochmelků, grázlů a jiných pochybných existencí. Na jejich koncerty chodili svorně a pospolu máničky, punkeři i skini a nebylo mezi nimi žádných bouří.

Kapela vznikla roku 1988 v Havlíčkově Brodu jako pozůstatek tří lokálních undergroundových souborů. Založili ji zpěvák a kytarista Petr „Hraboš“ Hrabalik, baskytarista Jiří „Martha“ Dvořák a bubeník Jouza Bárta. Inspirována hudbou Dead Kennedys a The Who skupina vytvářela velmi rychlé a krátké vypalovačky se sociální, kulturní a hospodskou tématikou.

Její styl by bylo možné označit za hardcore, třebaže kapela samotná tvrdila, že hraje speciální odnož žánru: pub-core. Texty písní byly pochopitelně v češtině. V letech 1988 a 1989 mohla skupina vystupovat pouze na neoficiálních, undergroundových koncertech; jedinou polo-oficiální akcí, které se tehdy zúčastnila, byl známý festival HC a punku "Punkeden", který se konal v říjnu 1989. Hudba z tohoto období Našrotu je shrnuta na prvním demosnímku „Totálně našrot“ (1989) a zaujmou zvláště skladby Našrot a Hodnej kluk.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

13říjen neděle 20:00

Bryan Adams v Brně

, Křídlovická 34 Koncert

24listopad neděle 18:00

11říjen pátek 20:00

Koncert JuKi Band & Veronika

, Dominikánské nám. 656/2 Koncert

Ubytování v okolí akce Našrot

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.7 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...