Výstava Cesty - Jan Horáček, Jaroslav Pulicar

Výstava Cesty - Jan Horáček, Jaroslav Pulicar

Adresa:

Tišnov, Brněnská 472

Termín: 1.3.2024 14.4.2024

1bře - 14dub celý den

Žánr: výstavyumění fotografie vernisáž galerie Tišnov


Výstava představí výběr z fotografií brněnského fotografa Jaroslava Pulicara a pražského kameramana a fotografa Jana Horáčka. Autoři společně podnikli mnoho cest, a to především cest za dobrou fotografií. Místopisně je jim blízká oblast bývalé Východní Evropy. Opakovaně se vrací na místa lidských setkání, v nichž stále pulzuje tradice, ať už to jsou masopusty, křtiny, zpovědi, poutě, srazy nebo rituály. Nezajímá je však přímo dění během slavností, všímají si situací před nimi i po nich. Vyhledávají odlišné momenty, kdy zaměřit pozornost a stisknout spoušť, každý dle svého naturelu a interpretačních schémat.

Oba autoři vycházejí z tradice humanistické dokumentární fotografie, kterou v českém prostředí rozvíjí Josef Koudelka, Markéta Luskačová nebo Karel Cudlín. Propojuje je nezájem o jakékoli aranžování černobílého fotografického obrazu a drží se přímé fotografie bez pozdějších zásahů do negativu či pozitivu. Zároveň je pro ně charakteristická vytrvalost v jejich postupech zaznamenávání plynoucího života. Výstava Cesty je setkáním dvou přátel a pokračováním společných rozhovorů o fotografii, do nichž přispívají osobitými způsoby uchopování a vytváření vizuálního pole vnímání.   

Kurátorka výstavy: Radka Kaclerová

Vernisáž: pá 1. 3. v 18:00 h.

Součástí vernisáže bude promítání filmu Záznamy o společných cestách s Josefem Koudelkou v 19:00 h. Režie: Karel Čtveráček, Jan Horáček, 2016.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava Cesty - Jan...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (17.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (18.2 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (22.9 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...