Lubo Kristek a premiéra filmu Ab ovo

Lubo Kristek a premiéra filmu Ab ovo

Adresa:

Brno, Tišnovská 77

Termín: 4.9.2021
Vstupné:

zdarma

4září sobota 21:00

Žánr: filmfilm výstava koncert happening brno performance umění moderní umění současné umění

Umělci: Lubo Kristek


Ve snímku Ab ovo budou ve snových scénách vyprávět díla Lubo Kristka. Diváci se ocitnou v krajině Kristkových soch, obrazů, asambláží i jeho legendárních happeningů. Některé postavy doslova vystoupí z filmu.

Výtvarná díla Lubo Kristka jsou k nalezení na veřejných prostranstvích, v sakrálních a komunálních budovách či v lázních zejména v Německu, kde žil třicet let v emigraci, dále pak u nás, v Rakousku či na Slovensku. Některá jeho díla jsou monumentální, jako například z nedávné doby „obytná“ asambláž, Kristkův dům v Brně, jehož dominantou jsou obří ruce chránící živý strom a stroj času, na jehož minutové ručičce obíhá Sisyfos. Svědectví o Kristkově životě a tvorbě výtvarné i happeningové přináší film Ab ovo, který bude mít premiéru v sobotu 4. září ve 21 hodin právě u Kristkova domu. 

Film diváky zavede do různých koutů světa (Česko, Německo, Rakousko, Belgie, USA, Kanada, Slovensko, ...), kde vznikala či byla umístěna Kristkova díla nebo kde se odehrávaly jeho happeningy. Strhující surreálně pojatý sled vizuálního vyprávění odhalí provázanosti v umělcově bohaté tvorbě.

Mezi interprety ztvárňující postavy z Kristkových děl se objeví Kristýna Kmentová a Robert Evin Hyland z baletu Národního divadla Brno, violoncellista Lukáš Svoboda z Filharmonie Brno a Stanislav Slavíček z Brno Contemporary Orchestra. Zazní hudební kompozice Roberta Pobitschky (Kerzenlicht-Konzerte). Událost je pod záštitou městské části Brno-sever.

Akce je součástí projektu Nové mosty k nekonečnu, který je spolufinancován z Programu INTERREG V-A Rakousko – Česká republika.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Podobné akce

9květen čtvrtek 14:00

Den Evropy v Brně

, Moravské nám. 611/6 Festival

10květen pátek 20:00

Oscars night - premiéra

, Dominikánské nám. 656/2 Divadlo

11květen sobota

Majáles v Brně

, Výstaviště 405/1 Festival

Ubytování v okolí akce Lubo Kristek a premiéra...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (14.2 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (18.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (19.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...