Den architektury ve Znojmě

Adresa:

Znojmo , Průmyslová 14

Termín: 29.9.2018

29září sobota 10:00

Žánr: ostatní akce


Den architektury v nejstarší keramické výrobně ve střední Evropě Znojmo, 26. 9. 2018 – Dny architektury každoročně lákají k návštěvě příznivce architektury a designu po celé republice. Ve Znojmě se již tradičně otevřou brány nejstarší keramické továrny ve střední Evropě. Přijďte se v sobotu 29. září podívat do znojemské keramičky, kde vzniká koupelnová keramika značky JIKA. Při hodinové prohlídce nahlédnete do stěžejních výrobních postupů, navštívíte sádrovnu, glazovnu, pece a další zajímavá místa.

Tradiční znojemská keramička v letošním roce slaví 140 let své existence. Již mnoho generací se právě zde vyrábí tradiční česká koupelnová značka. Keramickou továrnu založil Josef Schweinghofer a z počátku výroba zahrnovala předměty z majoliky a užitkové kameninové předměty – mycí soupravy nebo lampová tělesa. Postupem času přibylo i keramické zboží a sanitární produkty. V současné době se ve znojemském závodě vyrábí sanitární keramika, která se vyváží do celého světa. Přijďte nahlédnout pod pokličku továrny, která vyrobila například i kopii umyvadel pro rekonstruovanou vilu Tugendhat.

Prohlédnete si moderní výrobu a dozvíte se něco o historii, ale i o budoucnosti české keramiky. A posedět můžete například i na speciálních sedačkách, vyrobených z van společnosti. Továrnou pak bude provázet Libor Žák, vedoucí centra produktového vzdělávání. Prohlídky začínají v sobotu 29. 9. 2018 v 10:00, 11:30, 13:00. Z bezpečnostních důvodů mají vstup povoleny děti od deseti let. Rezervace předem je vhodná z kapacitních důvodů, rezervujte prosím na prague.gallery@cz.laufen.com. Den architektury 29. 9. 2018, 10:00, 11:30, 13:00 Průmyslová 14, 670 40 Znojmo Rezervace na prague.gallery@cz.laufen.com

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Znojmo Akce v obci Znojmo

Podobné akce

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?