Giganti doby ledové

Giganti doby ledové

Adresa:

Černá v Pošumaví, Černá v Pošumaví 69

Termín: 1.7.2021 29.8.2021
Vstupné:

90 – 150 Kč

1čvc - 29srp celý den

Žánr: výstavydoba ledová historie pravěk netradiční prohlídky putovní výstava rodina děti Lipno


I v létě 2021 je možné zažít napínavý lov na téměř šestimetrového mamuta. Na Lipno se totiž vrací úspěšná putovní výstava, která návštěvníky ohromí realistickými modely pravěkých tvorů v životních velikostech. Giganti doby ledové umožňují zblízka poznat 18 vyhynulých tvorů z pravěku. Novinkou pro návštěvníky je paleohřiště, na němž mohou děti objevovat trilobity a jiné fosilie při hře. Do minulosti staré 10 tisíc let se lze na Lipně vydat od 1. července do 29. srpna. Giganti doby ledové čekají u hotelu Racek v Černé v Pošumaví.

Výstava Giganti doby ledové je příležitostí „cestovat v čase“ a seznámit se s tehdy největšími a nejzajímavějšími obyvateli planety. Přesvědčivé modely vznikly díky spolupráci sochařů, modelářů a paleontologů, a to na základě nejnovějších vědeckých poznatků. Návštěvníci mohou na Lipně „potkat“ celkem 18 vyhynulých tvorů z doby ledové. Navíc zasazených do scenérií přibližujících pravěké prostředí a situace, jaké se v pravěku mohly odehrát. Lidé tak uvidí veledaňka bojujícího o život po napadení smečkou hyen, bez nebezpečí můžou pozorovat lva snažícího se ukořistit prakoně nebo přihlížet marné snaze mamuta dostat se ze spárů lovců. V životní velikosti na výstavě číhají také srstnatý nosorožec, šavlozubý tygr či pozemní lenochod.

Dobu ledovou dokreslují mamutí kly, kosti srstnatých nosorožců nebo parohy veledaňků. Součástí výstavy jsou i čtyři kostry, opět vytvořené v souladu s nejnovějšími vědeckými poznatky.

Malé návštěvníky jistě potěší interaktivní novinka – paleohřiště. Pod skálou s reliéfy fosilií mohou děti na pískovišti objevovat trilobity či lebky šavlozubého tygra a jeskynního medvěda. Zvláště pro děti a dospívající je výstava jedinečnou možností seznámit se s pravou podobou dávno vyhynulých tvorů a dozvědět se více o jejich způsobu života. Něco nového a zajímavého se tak mohou přiučit i o prázdninách. Podrobnosti o době ledové poskytnou doplňující texty.

Zábavu a poučení pro malé i velké nabízí Giganti doby ledové na Lipně po celé prázdniny, zájemci je najdou u hotelu Racek v Černé v Pošumaví. Příslušníci IZS mají letos vstup na výstavu zdarma. Organizátoři jim tímto způsobem chtějí stejně jako v minulém roce vyjádřit poděkování za jejich obětavou a náročnou práci v uplynulých měsících.

Výstava Giganti doby ledové: 1. 7. – 29. 8. 2021
U Hotelu Racek v Černé v Pošumaví
Každý den od: 9.30-19.00 hod.

Vstupné:
- dospělí: 150 CZK
- děti, studenti, důchodci, ZTP: 90 CZK
- rodiny (2+2 nebo 3+1): 350 CZK
- IZS: zdarma 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Jihočeský kraj Akce v obci Černá v Pošumaví

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Giganti doby ledové

Wellness Hotel FrymburkFrymburk (8.9 km)

Villapark Lipno DreamsLipno nad Vltavou (13.2 km)

Rezidence Club CanadaLipno nad Vltavou (14.3 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Státní hrad a zámek Český Krumlov Státní hrad a zámek Český Krumlov Český Krumlov (18 km)