Výstava fotografií Ondřeje Záruby – Dakar

Adresa:

Zlín, náměstí Míru 174

Termín: 30.6.2015 13.7.2015
Vstupné:

zdarma

30čer - 13čvc celý den

Žánr: výstavyfotografiefotkysoutěž


Zážitky z nejznámějšího a nejdelšího vytrvalostního závodu světa zachytil opět na svých snímcích fotograf a cestovatel Ondřej Záruba, který byl v centru samotného závodního dění při Rally Dakar. Jeho fascinující fotografie jsou v hlavní galerii obchodního centra k vidění až do 13. července.

Přitažlivý, výjimečný, krásný, ale současně taky zrádný, únavný a nebezpečný. Tak hodnotil Dakar cestovatel a fotograf Ondřej Záruba před časem, když se vrátil ze svého prvního vytrvalostního závodu v terénu. Toužil se sem podívat znovu. I proto, že nikde jinde se prý nedají zachytit takové přírodní krásy s akčními fotografiemi závodníků.

Svůj sen si splnil opět a i letos si při pouštním maratonu užíval všechno, co má rád – dobrodružství, atmosféru závodění i cestování. „Dakar mi nabízí tohle všechno najednou. V každé z etap tam můžu fotit nádherné kompozice soutěžních aut, motorek a kamionů s úžasnou krajinou,“ říká Ondřej Záruba a dodává: „Jednou tvoří kulisu vysoké hory, jindy dunová pole a potom třeba brody a zástupy nadšených fanoušků okolo."

Přestože ostatní považují jeho snímky za fascinující, Ondřej Záruba je ale na sebe hodně přísný a na svůj nejlepší snímek z Dakaru teprve čeká. „Jsou fotky, které považuji za parádní a skvostné a někdo jiný by možná z mé galerie nějakou tu NEJ vybral. Ale já jsem na sebe dost náročný, takže si ještě párkrát určitě zopakuji tohle velké dakarské dobrodružství, protože se sem prostě rád vracím.“

Fotky z letošního Dakaru jsou právě vystaveny ve Zlatém jablku a budou zde k vidění do 13. července.

Ondřej Záruba (*1969)

Vášnivý amatérský fotograf a cestovatel se narodil ve Zlíně, kde také v současné době žije a pracuje. O fotografování se začal intenzivně zajímat v roce 2006, kdy si pořídil svoji první zrcadlovku. Tehdy si také začal plnit svůj sen o cestování. Na svých cestách fotografuje vše, co se mu dostane před objektiv – krajinu, lidi, zvířata i architekturu. K jeho oblíbeným tématům však patří také sport a Rally RC modelů obzvlášť, protože je jejich velkým fanouškem a sám se jich aktivně účastní. Ukázky jeho fotografií na www.zarubafoto.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava fotografií...

Villa MemoriesZlín (5.4 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.4 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.4 km)